Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Grajciar má na dosah gruzínsky titul, na prvý gól v Tbilisi stále čaká

Slovenský futbalový krídelník Peter Grajciar má na dosah zisk gruzínskeho ligového titulu s klubom Dynamo Tbilisi, do ktorého prestúpil v druhej polovici februára zo Sparty Praha.

09.04.2013 12:14
debata
Peter Grajciar. Foto: TASR, Martin Baumann
Peter Grajciar, futbal Peter Grajciar.

Zvolenský rodák je po transfere stabilným členom základnej zostavy svojho nového zamestnávateľa a výkonmi prispel k vedúcej pozícii mužstva v elitnom ligovom pelotóne. Trinásťnásobný gruzínsky šampión je blízko k ďalšiemu ligovému primátu.

„Do konca súťaže zostáva šesť kôl a na čele tabuľky máme štvorbodový náskok. Dôležité bude zvládnuť najbližšie tri zápasy, ktoré hráme zakaždým na ihrisku súpera. Ak sa nám to podarí, myslím si, že o titule bude rozhodnuté,“ povedal 29-ročný ofenzívny stredopoliar pre stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency.

Grajciar patrí k najaktívnejším a najčastejšie strieľajúcim hráčom Dynama, čo potvrdil aj v zatiaľ poslednom domácom súboji proti Chikhure (3:0). „Snažím sa chytiť prvým gólom, no stále mi to akosi nechce padnúť. V sobotu som mal toľko striel, čo možno za celý predošlý rok v Sparte, no stále mi chýba kúsok šťastia. Dvakrát mi to chytil brankár, raz som trafil do brvna, najmä som však rád, že mužstvo zvíťazilo, pretože počítajú sa body, a tie potrebujeme,“ dodal trojnásobný reprezentant SR, ktorého v Tbilisi vedie český tréner Dušan Uhrin ml.

Bývalý hráč Slavie Praha či tureckého Konyasporu nastupuje v Gruzínsku na ľavom kraji stredovej formácie. „Už som hral aj v strede, ale väčšinou je to vľavo. Nesťažujem sa, snažím sa byť pre mužstvo prínosom. Ambície máme aj v pohári, kde nás teraz cez týždeň čaká štvrťfinálová odveta proti Gurii (prvý zápas sa skončil vonku 0:0, pozn.). Klub ako Dynamo potrebuje zbierať trofeje každý rok,“ dodal Peter Grajciar.

debata chyba