Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tanečník Hološko bavil fanúšikov, po mestskom derby obkľúčili jeho auto

Slovenský futbalový reprezentant Filip Hološko prispel prihrávkou na gól k víťazstvu svojho tímu Besiktas Istanbul 3:2 v mestskom derby nad Fenerbahce.

05.03.2013 09:29
Besiktas Hološko Hilbert Foto:
Filip Hološko (vľavo).
debata

Bolo to emotívne stretnutie 24. kola tureckej najvyššej súťaže pred zaplneným hľadiskom štadióna Inönü. „Myslím si, že to bol výborný zápas. Štadión bol úplne plný a atmosféra priam elektrizujúca. Pred nástupom nám tréner zaželal, aby sme dosiahli veľké víťazstvo. Sme veľmi radi, že sa nám to podarilo,“ povedal Filip Hološko pre stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency.

„Pocity sú o to krajšie, že víťazný gól sme dosiahli v poslednej minúte nadstaveného času. To si štatistiky a história zapamätá. Navyše, prvýkrát v sezóne sa nám podarilo vyhrať veľké istanbulské derby,“ dodal bývalý hráč Manisasporu, Liberca či Trenčína.

Do vedenia sa dostali hráči Fenerbahce, ktorého dres si v sobotu neobliekol Slovák Miroslav Stoch. Po prihrávke Egemena Korkmaza sa v 24. min strelecky presadil senegalský reprezentant Moussa Sow. Päť minút pred prestávkou Besiktas vyrovnal na 1:1, keď si Holanďan v službách hosťujúceho tímu Dirk Kuyt vrazil loptu do vlastnej bránky. V 60. min sa o gól pričinil slovenský reprezentant Hološko, ktorého v sobotu tréner Samet Aybaba zaradil na pravú stranu stredovej formácie. Hološko prihrávkou našiel Mamadoua Nianga a Senegalčan zvýšil na 2:1.

Zostrih istanbulského derby

„Pri letiacej lopte z ľavej strany som v šestnástke išiel do hlavičkového súboja s obrancom hostí, myslím, že to bol Egemen. Lopta letela rýchlo, ale videl som Nianga a ťukol som ju rovno pred neho. Zakončil to pekne bez prípravy,“ pochválil 29-ročný rodák z Piešťan svojho spoluhráča. Fenerbahce náskok Besiktasu stiahlo za 3 minúty, pretože po prihrávke od Dirka Kyuta vyrovnal svojím druhým gólom v dueli Sow. V 2. min nadstaveného času však o víťazstve domáceho tímu rozhodol Olcay Sahan.

Hološko počas osláv z víťazstva v „bitke o Istanbul“ viackrát vybehol z kabíny, aby pred plnými tribúnami zatancoval svoj tradičný ‚gangnam style‘. „Pred takýmito priaznivcami je radosť hrať. Opäť potvrdili, že sú jednoducho najlepší. Ešte aj počas cesty domov obkľúčili na zapchatej diaľnici moje auto a vytrvalo skandovali. Takéto víťazstvá vedia veľmi oceniť,“ dodal futbalista, ktorý v aktuálnej sezóne strelil v tureckej najvyššej súťaži 9 gólov.

Hološkov tanec po víťazstve nad Fenerbahce

Beskitas Istanbul sa vďaka víťazstvu nad Fenerbahce dostal na 2. miesto tabuľky tureckej Süper Lig a od lídra Galatasaray Istanbul má päťbodový odstup.

debata chyba