Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Michael Owen sa vracia. Nie však v drese Liverpoolu, ale Stoke City!

Michael Owen sa vracia do veľkého futbalu! Niekdajšie 'zlaté dieťa' anglického futbalu bude obliekať dres Stoke City, s ktorým podpísalo zmluvu na jeden rok.

04.09.2012 20:29
Michael Owen Foto:
Michael Owen.
debata

Tridsaťdvaročný rodák z Chestru posledne obliekal dres Manchestru United, za červených diablov však kvôli zraneniam odohral len pár zápasov. Na Old Trafford prišiel v roku 2009, vlani však nastúpil iba v štyroch stretnutiach. Klub s ním následne nepredĺžil zmluvu.

Štyri mesiace bol bez angažmánu, ale to už neplatí. „Stoke City vyhralo bitku o uznávaného strelca Michaela Owena a podpísalo s ním ročnú zmluvu,“ znie oficiálne vyhlásenie menšieho klubu z Premier League.

Owen má za sebou náročné roky plné zranení. I napriek tomu dokázal streliť v 473 zápasoch v dresoch Liverpoolu, Realu Madrid, Newcastle a ManU úctyhodných 221 gólov. Za anglickú reprezentáciu odohral 89 duelov a skóroval v nich štyridsaťkrát! Dres s tromi levami mal však posledne na sebe pred štyrmi rokmi.

Asi najslávnejší okamih kariéry Michaela Owena. Gól do siete Argentíny na MS 1998

Hráč s obrovským talentom sa stal siedmou novou tvárou v tíme trénera Tonyho Pulisa, keď sa pridal k Jamie Nessovi, Geoffovi Cameronovi, Michaelovi Kightlymu, Mauriceovi Edu, Charlie Adamovi and Stevenovi N’Zonzim.

„Je to úžasná správa. Určite zapadne do nášho tímu, všetci sa už naňho tešíme,“ povedal kouč Pulis. Stoke tak ‚vyfúklo‘ Owena Liverpoolu, ktorý mal o svojho odchovanca takisto eminentý záujem.

Niekdajšia veľká hviezda mohla do Stoke prísť aj po ukončení prestupového termínu (končil sa 31. augusta), keďže mala status voľného hráča.

debata chyba