Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Muamba po zástave srdca skončil s futbalom

Anglický futbalista Fabrice Muamba z Boltonu, ktorý v marci počas zápasu Anglického pohára na ihrisku Tottenhamu takmer zomrel na zástavu srdca, ukončil kariéru. Dvadsaťštyriročnému stredopoliarovi, ktorého srdce nepracovalo dlhých 78 minút, neodporučili pokračovať lekári.

15.08.2012 16:40
Fabrice Muamba Foto:
Fabrice Muamba.
debata

Muamba cestoval minulý týždeň k známemu kardiológovi do Belgicka a dúfal, že bude počuť súhlas s návratom na trávnik. „Správy, ktoré som dostal, bohužiaľ neboli také, v aké som dúfal, čo znamená, že oznamujem odchod z profesionálneho futbalu,“ uviedol v stre­du Muamba na oficiálnom webe Boltonu.

„Od tej doby, čo som utrpel infarkt a prepustili ma z nemocnice, som optimisticky predpokladal, že sa budem môcť raz k futbalu vrátiť a hrať zase za Bolton. Futbal bol odmalička môj život a dal mi toho strašne veľa,“ dodal rodák z demokratickej republiky Kongo, ktorý reprezentoval Anglicko na všetkých mládežníckych úrovniach od šestnástky do dvadsaťjednotku.

Svoju kariéru začal Muamba v Arsenale, v roku 2007 prestúpil do Birminghamu a nasledujúci rok zakotvil v Boltone. „Všetci videli, že je to bojovník, ako vo fyzickom, ako aj v psychickom zmysle slova. Aj keď je teraz sklamaný, najdôležitejšie je, že je tu a živý,“ uviedol posledný Muambov tréner Owen Coyle.

debata chyba