Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kello sa stal najlepším hráčom mesiaca v Škótsku

Slovenský futbalový brankár Marián Kello sa stal najlepším hráčom mesiaca február v najvyššej škótskej futbalovej súťaži Scottish Premier League 2010/2011.

04.03.2011 12:56
Marián Kello Foto:
Marián Kello.
debata

Dvadsaťosemročný gólman FC Heart of Midlothian je vôbec prvým Slovákom od roku 2000, ktorý dominoval v tejto ankete, a celkovo prvým brankárom za viac ako dva roky s takýmto ocenením.

„Je to pre mňa obrovská pocta,“ povedal odchovanec košickej brankárskej školy, ktorý je jednoznačnou jednotkou medzi troma žrďami tímu trénera Jima Jefferiesa a v tejto sezóne má na konte už dvanásť zápasov bez inkasovaného gólu. Najmä vďaka jeho výkonom patrí „srdiečkam“ v aktuálnej tabuľke SPL výborná tretia priečka za dvojicou glasgowských veľkoklubov Celtic a Rangers.

„Teší ma to o to viac, že brankári väčšinou v tejto ankete nezvyknú dominovať. Keď som sa rozprával o tom s miestnymi ľuďmi, veru ani oni si nespomínali, kedy naposledy dominoval v hodnotení o najlepšieho hráča mesiaca gólman,“ povedal Marián Kello. Po krátkom pátraní vysvitlo, že tým doposiaľ posledným brankárom s honorom pre najlepšieho futbalistu mesiaca v Premier League sa stal v januári 2009 Čech Tomáš Černý z Hamiltonu Academical.

Čerstvý debutant v drese slovenskej reprezentácie Kello, ktorý prvýkrát nastúpil za A-mužstvo SR vo februárovom medzištátnom prípravnom dueli proti Luxembursku (1:2), je presvedčený, že odborná porota nerozhodla o jeho prvenstve len na základe februárových výkonov.

„Myslím si, že to celé vyplynulo z toho, ako chytám od začiatku sezóny. Samozrejme, že aj vo februári sa mi veľmi darilo, ale som presvedčený, že si ma všímali dlhšie,“ povedal M. Kello, pre ktorého predstavuje toto ocenenie aj veľký záväzok: „Teraz musím stále dokazovať, že som si túto poctu zaslúžil. Mám v pláne ešte pridať nejaké čisté konto, veď máme pred sebou ďalších 11 ligových duelov. Dúfam, že moje výkony budú naďalej minimálne na súčasnej úrovni a pomôžem mužstvu k dobrým výsledkom a čo najlepšiemu umiestneniu v tabuľke.“

Výkony Mariána Kella v drese Hearts rozhodne nezostanú bez odozvy od zahraničných klubov, v lete bude mať pravdepodobne viacero ponúk na nový angažmán. „Zatiaľ neregistrujem žiadnu konkrétnu. Momentálne sa sústredím len na svoje výkony v drese Hearts a čo bude v lete, uvidíme. Platí však, že mojou vysnívanou destináciou je Anglicko. Bolo by to super aj preto, že na Ostrovoch som si už zvykol a páči sa mi tu. Ale opakujem, teraz to neriešim,“ dodal slovenský brankár.

debata chyba