Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gomeza budú vyšetrovať za oslavu gólu

Nemecký futbalový útočník Mario Gomez zvolil veľmi netradičnú oslavu gólu, ktorým zariadil Stuttgartu sobotňajšie ligové víťazstvo 2:1 nad Borussiou Dortmund. Po svojom zásahu totiž otvoril imaginárnu plechovku, napil sa z nej a potom sa rozbehol k fanúšikom, zatiaľ čo predvádzal mávanie krídlami. Disciplinárna komisia bude skúmať, či išlo o nedovolenú reklamu na energetický nápoj Red Bull.

09.03.2009 18:53
Mario Gomez Foto: ,
Mario Gomez.
debata

Dvadsaťtriročný Gomez, ktorý v tejto sezóne nastrieľal za Stuttgart vo všektých súťažiach už 25 gólov, patrí od začiatku roka k hráčom, ktorých Red Bull sponzoruje. Firemné logo má aj na kopačkách. Taktiež preto vyvolala jeho oslava gólu podozrenie, že ide o reklamu, v súvislosti so sloganom Red Bull vám dáva krídla.

Podobné správanie hráčov je podľa pravidiel Medzinárodnej futbalovej federácie zakázané. „Hráč, ktorý bude mať pod dresom reklamný nápis či bude využívať reklamné slogany, môže dostať trest,“ uvádza sa v pravidlách. Zatiaľ však nie je isté ani to, či Gomeza predvolajú pred disciplinárku nemeckého zväzu. „Najprv to musíme prebrať,“ povedal jej šéf Anton Nachreiner.

Gomezov poradca Uli Ferber nepriamo naznačil, že jeho oslava mohla mať spojitosť s Red Bullom, ale poprel, že by išlo o úmysel. „Bol som prekvapený, že Mario oslávil gól práve takto. Určite to však neurobil na podnet firmy. Išlo o spontánne rozhodnutie. Potom mi povedal, že sa cítil, akoby mal krídla,“ vyhlásil Ferber.

debata chyba