Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepším mladým hráčom Serie A je Hamšík

Slovenský futbalista Marek Hamšík pôsobiaci v SSC Neapol sa stal na tradičnom vyhlasovaní talianskych futbalových Oscarov najlepším mladým hráčom Serie A za sezónu 2007/08. Dvadsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar si toto ocenenie vyslúžil za výborné výkony v drese "Partenopei", keď v uplynulom ročníku zaznamenal v 37 dueloch deväť presných zásahov.

20.01.2009 13:19
Marek Hamšík Foto:
Marek Hamšík (vľavo) sa teší z gólu proti Juventusu.
debata

V aktuálnom ročníku už má bývalý hráč Slovana Bratislava a talianskej Brescie na konte 7 gólov, no aj jednu červenú kartu, ktorú videl počas nedeľňajšieho duelu na pôde Chieva Verona (1:2) za protesty smerom ku hlavnému rozhodcovi.

Najviac talianskych futbalových Oscarov putovalo do vitríny švédskeho útočníka Interu Miláno Zlatana Ibrahimoviča. Dvadsaťsedemročný rodák z Malmö dostal cenu pre najlepšieho cudzinca, za najkrajší gól a celkovo pre najlepšieho hráča Serie A 2007/08. Kapitán Juventusu Turín Alessandro Del Piero sa stal najlepším domácim futbalistom súťaže a zároveň aj najmilovanejším hráčom.

Jeho spoluhráči Giorgio Chiellini a Gianluigi Buffon brali ceny pre najlepšieho obrancu, resp. brankára. Najúspešnejším koučom sa stal tréner Cesare Prandelli z AC Fiorentina a cenu pre najlepšieho arbitra dostal Roberto Rosetti, ktorý rozhodoval aj finále minuloročných majstrovstiev Európy.

debata chyba