Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šinglár podpísal s Wislou Krakov ročnú zmluvu

Slovenský reprezentačný obranca Peter Šinglár, ktorý posledné štyri sezóny pôsobil v Slovane Liberec, podpísal zmluvu s poľským tímom Wisla Krakov. Vedenie klubu hľadalo pravého obrancu schopného v krátkom čase nahradiť poľského reprezentanta Marcina Baszczynského, ktorý sa z Wisly chystá odísť.

01.07.2008 10:11
Peter Šinglár Foto:
Peter Šinglár v reprezentačnom drese.
debata

„Na 90 percent pôjde preč,“ zdôraznil licenčný manažér FIFA Vladimír Varga pre denník Šport a pokračoval: „Šinglára som Krakovčanom odporučil po rozhovore s jeho manažérom Jurajom Venglošom.“

Dvadsaťdeväťročný odchovanec ličartovského futbalu minulý týždeň v Krakove absolvoval lekárske testy a odohral jeden prípravný zápas. Hneď po ňom mu vedenie Wisly ponúklo ročnú zmluvu s dvojročnou opciou, ktorú Šinglár prijal.

„Peter bol milo prekvapený serióznym prístupom všetkých funkcionárov jeho nového zamestnávateľa od prezidenta klubu cez športového riaditeľa až po trénera. Na vlastnej koži sa presvedčil, že prestupuje do špičkového klubu,“ pripomenul Vladimír Varga.

Ten Šinglára veľmi dobre pozná ešte z čias jeho pôsobenia v Ličartovciach, odkiaľ prestúpil do Slovana Liberec. „Petra poznám nielen z futbalovej, ale aj z ľudskej a charakterovej stránky. Preto verím, že sa v novom klube presadí a že potvrdí, že aj slovenskí hráči vedia hrať futbal,“ dodal Vladimír Varga.

debata chyba