Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Adam Nemec prestúpil do belgického Genku

Slovenský futbalový útočník Adam Nemec prestupuje z MŠK Žilina za odstupné 900 000 eur do belgického klubu KRC Genk. "Racingu" sa upísal na štyri roky. Dvadsaťdvaročný vysoký hrotový futbalista (190 cm) Adam Nemec bol v uplynulej sezóne na ročnom hosťovaní v nemeckom druholigovom tíme Erzgebirge Aue, kde prišiel vlani v lete spod Dubňa za poplatok 100 000 eur.

12.06.2008 02:17
futbal, lopta Foto:
debata

V II. bundeslige dal v ročníku 2007/2008 až 10 gólov, ku ktorým pridal 7 asistencií, ale jeho mužstvu to nepomohlo k záchrane. Aue obsadilo v osemnásťčlennej konkurencii 16. miesto so šesťbodovým odstupom za priečkou, znamenajúcou záchranu v druhej najvyššej súťaži.

„Funkcionári si neuplatnili v stanovenom termíne do 30. apríla opciu na ďalšie účinkovanie Adama v tíme Erzgebirge. V tomto nemeckom klube sa Nemcovi skončí hosťovanie 30. júna. Následne sa vráti do Žiliny, keďže je stále naším kmeňovým hráčom až do leta 2009,“ uviedol nedávno športový manažér MŠK Karol Belaník a doplnil: „Nehovorím, že v nastávajúcej sezóne bude Nemec naisto obliekať žilinský dres. V prípade lukratívnej ponuky pre Adama i náš klub nebudeme hráčovi brániť v pôsobení v inom tíme.“

Adam Nemec, ktorého trhová hodnota sa aktuálne odhadovala 1,2 milióna eur, sa ocitol v hľadáčiku viacerých klubov. Interes mali najmä nemecké kluby FC St. Pauli a 1. FSV Mainz 05, následne bol aj na „nákupnom zozname“ prvoligového tímu Energie Cottbus, kde si dokonca pozrel aj tréning mužstva a rozprával sa aj s trénerom Bojanom Prašnikarom. Na „Štadión Priateľstva“ medzi bundesligovú elitu však napokon nezamieril, ale zakotvil v Belgicku. Tím KRC Genk skončil v sezóne 2007/2008 na 10. mieste osemnásťčlenného štartového poľa so ziskom 45 bodov, na majstrovský Standard Liége mal priepastný 32-bodový odstup.

Bývalý futbalista Žarnovice, Dubnice a Žiliny sa stal v sezóne 2006/2007 tretím najlepším strelcom Corgoň ligy so 14 úspešnými zásahmi a na svojom konte má aj jeden štart v reprezentačnom výbere Slovenska. Tréner A-mužstva SR Ján Kocian dal Adamovi Nemcovi príležitosť na celých 90 minút vo víťaznom medzištátnom priateľskom stretnutí 10. decembra 2006 v Abú Zabí proti domácim Spojeným arabským emirátom (2:1).

debata chyba