Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyplatilo sa nám, že sme hrali čestne a s veľkým srdcom, tešil sa Weiss

Najskôr bola určite obrovská radosť. A potom úľava a únava. Pred polnocou zo stredy na štvrtok vyzeral Vladimír Weiss (45) v útrobách chorzówskeho štadióna akoby práve vyfáral po celodennej šichte z bane.

15.10.2009 17:39
Vladimír Weiss st. Foto:
Vladimír Weiss st.
debata

Potvrdíte, že to bol váš najťažší zápas v živote?
Najťažší a najdôležitejší. Pre mňa i mužstvo. Viem však, že ho s nami prežívalo aj celé Slovensko a teraz oslavuje s nami. Krčmy budú u nás túto noc plné. Potvrdzuje sa, že futbal je pre slovenský národ fenomén. Ja nemôžem dať všetkým všetko. Som však rád, že som mohol tiež prispieť k tomu, aby mali aspoň trochu radosti z futbalu a života. A aj za to milujem mojich chlapcov.

Vaše zhodnotenie posledného zápasu, ktorý rozhodol o postupe?
Ďakujem všetkých hráčom, odviedli fantastický, bojovný výkon. A chcem sa poďakovať aj fanúšikom, ktorí nás prišli povzbudiť do Chorzówa a aj tým, čo nás podporovali celú kvafikáciu. Vážim si to. Hrali sme v silnej futbalovej krajine a cítili sme sa ako doma, diváci nás výborne povzbudzovali. Víťazstvo sa nerodilo ľahko. Hráči išli až na dno síl. Hrali proti silným Poliakom, ktorí najmä v závere hrali veľmi dobre, utvorili si dosť šancí, ale aj naša obrana na čele s Jankom Muchom bola výborná. Toto víťazstvo chcem venovať mojej nebohej mame, ktorá sa ho nedožila a ani takého skvelého vnuka, ako je Vladko.

Opäť ste prekvapili a najviac asi zložením stredu obrany, kde nastúpila dvojica Štrba – Saláta…
Štrba má 33 rokov a veľa skúseností, bol dušou obrany, Saláta vyrástol v Petržalke na dobrého obrancu a svoj najdôležitejší zápas zvládol perfektne. Spojil som skúsenosť a tvrdosť a vyšlo to. Všetci hráči si však zaslúžia pochvalu, hrali bojovne, obetavo. Aj ďalší v obrane Pekarík, Martin Petráš. Všetci…

Ako ste pred zápasom v Poľsku prežívali prehru so Slovincami?
Mám za sebou najťažšie tri dni. Už desať nocí som poriadne nespal, nanajvýš tri-štyri hodiny. Teraz to poviem prvý raz vôbec: bolo mi veľkou cťou viesť slovenskú reprezentáciu.

Ako hodnotíte úspešnú kvalifikáciu? Čo v nej bolo najdôležitejšie?
V tejto kvalifikácii sme mali jediný slabší deň, slabšiu chviľku. Bolo to v domácom zápase so Slovinskom. Využili sme však druhý mečbal a som šťastný. Rozhodujúci zápas proti Poľsku bol kvalitný a náročný a najmä so šťastným koncom. Hrali sme čestne a s veľkým srdcom, čo sa nám vyplatilo.

Mimochodom, vraj ste nesúhlasili, aby sa hralo na snehu s oranžovými loptami…
Je to pravda (smiech). Ja som poverčivý, nesúhlasil som so zmenou lôpt. Aj žlté sú veľmi pekné…

debata chyba