Dvadsaťjednotka tesne vyhrala

TASR | 03.06.2006 21:18
Slovenská reprezentácia futbalistov do 21 rokov vyhrala v sobotu v Ružomberku nad svojimi rovesníkmi z Macedónska 1:0 gólom Ižvolta v 48. minúte. Zverencom trénera Ladislava Petráša chýbali Filip Šebo z Austrie a Dušan Švento zo Slavie Praha, ktorí sa ospravedlnili kvôli dovolenkám.

Stretnutie bolo súčasťou prípravy na kvalifikačné súboje ME 21 proti Albánsku (16. augusta doma) a Španielsku (5. septembra u súpera).

Slovensko 21 – Macedónsko 21  1:0 (0:0)

  • Gól: 48. Ižvolt. Rozhodcovia: Malek (Poľ.) – Sľuk a Palušák (SR), bez kariet, 1300 divákov.
  • SR 21: Kuciak – Siva, P. Farkaš (46. Adámik), Brezinský, Husár – Ižvolt (59. Pekárik), Kóňa (86. Hučko), Hamšík (79. Gajdoš), Božok (68. Jonáš) – Jendrišek, A. Nemec (51. M. Farkaš)
  • Macedónsko 21: Madzolski (75. Stefanovič) – Todorčev, Tonev, Selimi (58. Savič), Osmani (84. Dimitrovski) – Mitrel (84. Šalevski) – Todorovski, Brnjarmčevski – Bajrami (66. Tenekečiev), Manevski – Ivanovski (66. Kirovski)

Bola to predovšetkým bojovná a vyrovnaná partia. Lepšie do zápasu vstúpili Macedónci. V úvode ich poslúchala lopta viac ako slovenských reprezentantov. Postupne zverenci trénera Ladislava Petráša hru vyrovnali a útoky sa striedali na oboch stranách. V prvom polčase mal najväčšiu príležitosť na skórovanie Jendrišek, avšak jeho strelu v 26. min macedónsky brankár Madzolski vyrazil.

Hneď na začiatku druhého polčasu zacentroval Božok z bránkovej čiary a Ižvolt hlavou zaznamenal jediný gól zápasu. Hostia boli najbližšie k vyrovnaniu v 78. min, keď po strele Kirovského pred prázdnou bránou ratoval Brezinský. Posledného slovo mohol mať domáci Jendrišek, ale v tutovke loptu „zluftoval“.

Ladislav Petráš, tréner SR: „Bol to veľmi dobrý zápas, v ktorom nás súper dosť prekvapil. Macedónci sa prestavili ako rýchly a dôrazný tím. Musím sa priznať, že v prvom polčase nás zaskočili. Po prestávke sa náš výkon zlepšil. Oba tímy mali šance, naše víťazstvo však považujeme za zaslúžené.“

Mirsad Jonuz, tréner Macedónska: „Bol to veľmi vyrovnaný zápas, ktorého priebeh sme mali pod kontrolou. Tak ako sme prehrali, sme mohli aj vyhrať. V priebehu stretnutia som sa snažil dať príležitosť čo najväčšiemu počtu chlapcov.“