Bénesov debut proti Bayernu. Kouč Hecking: Ukázal potenciál

SITA | 20.03.2017 09:52
László Bénes Foto: ,
László Bénes ešte v drese Žiliny.
"Keď som sa dozvedel o záujme Gladbachu, hneď som si pomyslel, že by som si mohol zahrať aj proti Bayernu," tieto slová vyriekol mladý slovenský futbalista László Bénes vlani v júli krátko po prestupe z MŠK Žilina do Borussie Mönchengladbach.

Prešlo niekoľko mesiacov a 19-ročný rodák z Dunajskej Stredy sa dočkal premiéry v najvyššej nemeckej súťaži – a práve v stretnutí so slávnym Bayernom Mníchov. Moment, ktorý si šikovný ľavák zapamätá do konca života, sa udial v 81. min nedeľňajšieho stretnutia 25. kola I. bundesligy, v ktorom favorizovaní Bavori napokon zvíťazili tesne 1:0.

Bénes odohral čosi viac ako desať minút vrátane nadstaveného času. Stihol nabehať 1,6 km a rozdať osem prihrávok. Premiéru v jednej z najlepších futbalových súťaží sveta mu bude navždy pripomínať dres Thiaga Alcantaru. Mladý Slovák si ho od Španiela vypýtal potľapkaním po pleci cestou do šatne.

„László vystrčil nos,“ vyhlásil podľa portálu rp-online.de tréner Borussie Dieter Hecking a naznačil, že mladý Slovák jasne ukázal svoj potenciál. Päťdesiaťdvaročný odborník postavil debutanta do stredovej línie. Borussii chýbal Mahmoud Dahoud a pre zranenie kolena je dlhodobejšie mimo hry majster sveta Christoph Kramer. Hecking priznal, že Bénes mu ponúka viacero alternatív do stredovej zóny. „Môže sa pohybovať aj okolo pozície číslo šesť, jeho štýl je drzý a tiež bezstarostný. Vzhľadom na Christophovu absenciu sa László posunul dopredu,“ doplnil niekdajší lodivod Wolfsburgu či Norimbergu.

Web rp-online.de si po týchto slovách dovolil dôvetok, že „postaviť na taký post neskúseného hráča proti Bayernu je veľké riziko.“ Hecking však vedel, čo robí. „Napĺňa nás dobrým pocitom to, čo sme videli v jeho podaní,“ skonštatoval lodivod Borussie Mönchengladbach.