Alexis Sánchez sa usmieval po debakli svojho tímu. Čech sa ho zastáva

ČTK | 13.03.2017 13:42
Alexis Sánchez Foto: ,
Petr Čech a Alexis Sánchez počas zápasu proti Bayernu Mníchov.
Futbalový brankár Petr Čech sa postavil za spoluhráča z Arsenalu Alexisa Sáncheza, ktorý bol pod paľbou kritiky za to, že sa pri debakli 1:5 s Bayernom Mníchov v Lige majstrov usmieval na lavičke. Podľa českého gólmana bol čílsky útočník rovnako sklamaný ako ostatní hráči a jeho kritika nie je spravodlivá.

Televízne kamery minulý týždeň zachytili Sáncheza, ako sa v závere duelu s Bayernom na lavičke chvíľu po tom, čo v 73. minúte vystriedal a tím inkasoval ďalšie tri góly. Médiá to dali do súvislosti s jeho nespokojnosťou so súčasnou situáciou klubu a so špekuláciami ohľadne budúcnosti trénera Arséna Wengera.

Čech však v inkriminovanom okamihu sedel hneď vedľa Sáncheza a s kritikou nesúhlasí. „Je to smutné a veľmi neúctivé k hráčovi. Bohužiaľ si každý obrázok môžete interpretovať, ako chcete,“ citovala Čecha agentúra Reuters. „My hráči ale vieme, čo presne hovoril a ako bol sklamaný rovnako ako ktokoľvek iný,“ dodal.

Arsenal prehral päť z posledných ôsmich zápasov a podľa Čecha je z toho treba viniť nielen trénera Wengera, ale aj hráčov. „Všetci sa delíme o zodpovednosť za pozíciu, v ktorej sa teraz nachádzame. A všetci musíme makať, aby sme sa z toho dostali. My hráči sa musíme sústrediť na výkon a veriť, že tréner robí to isté. Musíme byť pripravení ako tím a hrať najlepšie , ako vieme,“ vyhlásil najskúsenejší hráč Arsenalu.