Slávny Manchester straší iránsky Messi

Adam Zelinka | 09.03.2017 13:40
Sardar Azmoun Foto: ,
Sardar Azmoun.
Je fanúšikom Realu Madrid. Jeho idolom je hviezdny Zlatan Ibrahimovič. Médiá v jeho krajine tvrdia, že po ňom túžia v Barcelone, Juventuse Turín či Arsenale Londýn.

„Je vtipné čítať si tieto informácie. Zo žiadneho z uvedených veľkoklubov som ponuku nedostal. Navyše, predstavte si, že by som prestúpil napríklad do Liverpoolu. Ak by som sa neprebojoval do základnej zostavy, zničil by som si kariéru,“ tvrdí so sebareflexiou Sardar Azmoun.

Kto to je?

Mladý, stále len 22-ročný iránsky futbalista. Háji farby Rostova, do povedomia futbalovej verejnosti vstúpil po prvý raz výraznejšie v novembri lanského roka. V prestížnej Lige majstrov strelil gól Bayernu Mníchov (3:2) i Atléticu Madrid (1:2). Viaceré médiá mu pre jeho tvorivosť, zrýchlenie, pohotové zakončenie či pohyb dali výnimočnú prezývku – Iránsky Messi.

„Sardar má všetky predpoklady na to, aby sa jedného dňa stal hráčom svetovej extratriedy,“ vyhlásil o ňom pred časom Rinat Biľaledtinov, niekdajší tréner Rubinu Kazaň, kde iránsky talent pôsobil.

Momentálne patrí k najväčším oporám Rostova. Napokon, aj oficiálna stránka Manchestru United ho označila za najjagavejšiu hviezdu piateho celku ruskej ligy. Nie náhodou. Rostov bude večer pred vlastnými fanúšikmi čeliť anglickému gigantovi v úvodnom osemfinálovom zápase Európskej ligy.

Pred Azmounom sa musí mať klub z Old Traffordu na pozore. Je totiž vo forme. V ostatnom ligovom kole strelil na ihrisku Tomska (6:0) dva góly. V šestnásťfinále sa presadil aj v súboji s pražskou Spartou (4:0, 1:1).

V hre o trofej pre víťaza Európskej ligy zostali ešte dvaja Slováci. V Kodani pôsobí Ján Greguš, v Mönchengladbachu László Bénes.

Program
Osemfinále, prvé zápasy, 19.00: APOEL Nikózia – Anderlecht Brusel, Rostov – Manchester United (priamy prenos na Nova Sport), FC Kodaň – Ajax Amsterdam, 21.05 Celta Vigo – Krasnodar, Schalke 04 – Mönchengladbach (Nova Sport), Lyon – AS Rím (Jednotka), Olympiakos Pireus – Besiktas Istanbul, Gent – Genk.