Teixeira na Ružomberok nebol pripravený, mieri do Tiraspoľu

SITA | 17.02.2017 14:02
Dionatan Teixeira Foto: ,
Dionatan Teixeira.
Niekdajší mládežnícky reprezentant SR s brazílskymi koreňmi Dionatan Teixeira, ktorý nedávno neuspel na skúške vo fortunaligovom futbalovom klube MFK Ružomberok, už má nového zamestnávateľa.

Dohodol sa na spolupráci so štrnásťnásobným, úradujúcim a rekordným moldavským šampiónom FC Šeriff Tiraspoľ. Informuje o tom web FC Šeriff, dĺžku a ani iné podrobnosti kontraktu nezverejnili.

Teixeira absolvoval skúšku v Ružomberku v rámci sústredenia mužstva v Česku, no neuspel. Podľa športového riaditeľa MFK Dušana Tittela nebol optimálne pripravený. Vedenie anglického Stoke City, ktorého bol kmeňovým hráčom, s ním koncom januára po vzájomnej dohode predčasne ukončilo zmluvu. Podľa miestnych médií sa Teixeira následne na čas vrátil do rodnej Brazílie.

Dvadsaťštyriročný stopér Teixeira bol pevnou súčasťou tímu SR „21“ v kvalifikácii o postup na ME 2015 tejto vekovej kategórie, mladí Slováci vtedy v baráži stroskotali na rovesníkoch z Talianska. Teixeira v júni 2014 prestúpil z Dukly Banská Bystrica do Stoke City. V Premier League nastúpil dvakrát, časť sezóny 2015/2016 strávil na hosťovaní v treťoligovom Fleetwood Town.

Šeriff figuruje na druhej priečke ligového poradia, má dvojbodové manko na FC Milsami Orhei, ktorý odohral o jeden zápas menej. Šeriff bol v predminulom ročníku (2014/2015) neúspešným súperom ŠK Slovan Bratislava v 3. predkole Ligy majstrov, so súťažou sa rozlúčil po prehre 1:2 na Pasienkoch a následnej domácej bezgólovej remíze.