Všetko je možné, tvrdí tréner Slovana o boji o titul

Michal Zeman | 17.02.2017 10:00
Ivan Vukomanovič Foto: ,
Tréner Slovana Bratislava Ivan Vukomanovič (vľavo) a jeho náprotivok z lavičky Žiliny Adrián Guľa.
Futbalisti Slovana Bratislava strácali po jeseni na lídra najvyššej súťaže MŠK Žilina až sedemnásť bodov. Po odstúpení Myjavy sa však rozdiel zmenšil o päť bodov (na druhú Podbrezovú strácajú teraz len dva body). Môže bratislavský tím ešte zaútočiť v jarných štrnástich kolách aj na prvé miesto?

„Vo futbale je všetko možné, nikdy neviete, čo sa môže stať,“ zareagoval tréner belasých Ivan Vukomanovič pred sobotňajším štartom jarnej časti ligy. Zdôrazňuje však, že jeho tím sa musí pozerať najmä na seba, na svoje výkony. „Už sa tešíme na jarné zápasy. Chceme hrať pekný futbal, zlepšovať sa, získať čo najviac bodov,“ pokračoval srbský kouč bratislavského mužstva. Na lavičku tímu sa posadil v priebehu jesene.

Slovanisti mali výborné podmienky na prípravu, najdlhšie zo všetkých tímov súťaže sa pripravovali v lepšom, teplejšom počasí a na dobrých terénoch. V Turecku strávili bezmála mesiac. Odohrali v príprave sedem zápasov, zväčša so silnými mužstvami, najmä na tureckom sústredení: s FC Botosani, Steauou Bukurešť, Plovdivom, Dynamom Záhreb, Žalgirisom Vilnius. Až na stretnutie s Olomoucom, ktorý odohrali po návrate z Turecka a dostali v ňom šancu hráči zo širšieho kádra (podľahli 0:6), mali zápasy vyrovnaný priebeh. Až v štyroch však podľahli.

V generálke na ligu nestačili na lídra maďarskej ligy Videoton FC Fehérvár (0:2). Vukomanovič s výsledkom nebol spokojný, ale ocenil aj pozitívne momenty v hre a význam stretnutia. „Dalo nám veľa a ukázalo, na čom ešte musíme zapracovať, aby sme boli čo najlepšie pripravení na jarný úvod,“ vyhlásil. Slovan odštartuje v nedeľu v Poprade, kde budú mať v čase výstavby štadióna domáce prostredie prešovskí futbalisti. Na jeseň práve s nováčikom slovanisti doma zakopli – remizovali 1:1.

V kádri nastali minimálne zmeny, čo ocenil aj kapitán mužstva Boris Sekulič. „Odkedy som prišiel do Slovana, káder sa dosť menil. Teraz sme sa lepšie spoznali,“ zdôraznil.

Klub vo štvrtok definitívne dotiahol prestup skúseného Tomáša Kóňu. Bývalý slovenský reprezentant pôsobil naposledy na Myjave a so Slovanom už absolvoval takmer celú zimnú prípravu. Zmluvu podpísal na rok. „Od začiatku roka som prežíval hektické obdobie, som rád, že sme prestup uzavreli a môžem sa teraz sústrediť už len na futbal,“ vyhlásil 32-ročný stredopoliar.

Slovan Bratislava - Michalovce. Foto: SITA, Marko Erd
Slovan Bratislava - Michalovce Slovan Bratislava - Michalovce.

Okrem neho posilnil káder aj Španiel Vernon De Marco Morlacchi. Na Pasienkoch pôsobil už na jeseň – ešte ako hráč Michaloviec bol v Slovane na hosťovaní. Káder opustili Granwald Scott a Vasileios Pliatsikas, ktorým sa skončili zmluvy a Lorenzo Burnet išiel na hosťovanie do holandského NEC Nijmegen.

Vukomanovič nevylúčil, že do kádra ešte niekto pribudne, pretože prestupový termín sa zatiaľ neskončil. „Kvalitní hráči, ktorí by sa stali posilami, sa však nehľadajú ľahko,“ zdôraznil.

  • Po jeseni: 3. miesto
  • Najväčšia posila: Tomáš Kóňa
  • Najciteľnejší odchod: nik

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ