V Michalovciach už nemajú ani jedného Španiela

Michal Zeman | 14.02.2017 17:39
MFK Michalovce Foto: ,
Hráči Michaloviec.
Michalovčania končili jesennú časť najvyššej súťaže nepríjemným debaklom v Žiline - podľahli lídrovi súťaže 1:7.

Aj v najbližšom zápase ich čaká jeden z favoritov – trnavský Spartak. Radi by prerušili sériu bez ligového víťazstva (netešili sa z neho v troch zápasoch po sebe) a na jar sa posunuli v tabuľke vyššie. Neodštartujú ju tento víkend, ale Trnavčanov privítajú až o týždeň v utorok.

Zimnú prípravu absolvovali v domácich podmienkach, na prelome januára a februára prežili týždeň na sústredení v Tatranskej Lomnici. Tréner Anton Šoltis nebol úplne spokojný, pretože sneženie trochu skomplikovalo plánovaný program a dva tréningy musel zrušiť. Jeho mužstvo absolvovalo v zime dovedna šesť prípravných zápasov, v generálke remizovalo s druholigovým Popradom (1:1). Trénera trápila menšia efektivita v útočnej fáze (v štvrtom zápase za sebou prvý raz jeho zverenci skórovali), nevyužili veľa šancí. „Na tom musíme pracovať a zlepšiť sa,“ zdôraznil michalovský kouč.

V kádri nastali viaceré zmeny, opustilo ho osem hráčov, podľa Šoltisa formuje nové mužstvo. Zaujímavosťou je, že Michalovčania v uplynulých sezónach angažovali viacerých španielskych hráčov, vystriedali sa v ich drese za štyri roky desiati. V zime však opustil káder Marcos Perez, ktorý na východe Slovenska vydržal zo Španielov najdlhšie – štyri roky (v michalovskom drese odohral vyše sto súťažných stretnutí). Momentálne už nie je v tíme ani jeden Španiel, pretože v klube skončil aj Vernon De Marco Morlacchi, ktorý má argentínske korene a prestúpil do bratislavského Slovana.

De Marca by mal v obrane nahradiť Peter Kavka, ktorý hrával ligu v Košiciach a naposledy pôsobil vo Vlašime. Počas tatranského sústredenia sa k tímu pripojil aj grécky ofenzívny stredopoliar Anastasios Dimitriadis, ktorý prišiel z PAOK-u Solún a nastúpil už v dvoch posledných prípravných zápasoch. „Vidieť, že futbal hrať vie, môže byť prínosom. Musí sa ešte adaptovať na prostredie a kolektív,“ vyhlásil na klubovej stránke tréner Šoltis.

Zemplín Michalovce

  • Po jeseni: 8. miesto
  • Najväčšia posila: Anastasios Dimitriadis
  • Najciteľnejší odchod: Vernon De Marco

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ