SFZ odsudzuje odstúpenie Myjavy z Fortuna ligy

SITA | 07.02.2017 21:40
Členovia výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ) na utorňajšom zasadnutí v Bratislave schválili návrh na zvolanie konferencie SFZ na 31. marca 2017 do Senca, návrh na zloženie realizačných tímov reprezentačných výberov mládeže SR i termínovej listiny mládeže na obdobie jar 2017, návrh na prijatie uchádzačov na školenie trénerov licencie UEFA A 2017 ako aj návrh na udelenie odznakov SFZ.

„Výkonný výbor na svojom prvom zasadnutí v tomto kalendárnom roku prijal jednotné odsudzujúce uznesenie k oznámeniu klubu Spartaka Myjava o odstúpení z najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy ku dňu 1. januára 2017, ďalej zobral na vedomie vyhodnotenie činnosti reprezentačného tímu SR do 21 rokov, informáciu o odohraných zápasoch reprezentačných družstiev SR za obdobie január 2017, vyhodnotenie výkonnosti rozhodcov, asistentov rozhodcov a PR SFZ za jesennú časť súťažného ročníka 2016/2017, správu o činnosti komisie delegátov SFZ za jesennú časť súťažného ročníka 2016/2017 ako aj informáciu SFZ o ukončení činnosti rozhodcovského súdu SFZ k 1. januáru 2017 v zmysle prechodných ustanovení stanov SFZ,“ uvádza internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v komuniké z utorňajšieho zasadnutia výkonného výboru SFZ.

Členovia VV SFZ vzali na vedomie informáciu zo stretnutia zástupcov krajín M6 vo Varšave (9. – 10. 1.), zo summitu FIFA v Miami (18. – 19. 1.) i zo stretnutia UEFA TEP Meeting v Ženeve (23. – 24. 1.), ďalej informáciu o výsledkoch hlasovania per rollam v období medzi riadnymi zasadnutiami VV SFZ ako aj informáciu o priebehu a realizácii projektu výstavby, rekonštrukcie a modernizácie futbalových štadiónov.

Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu schválil návrh zmluvy medzi SFZ a DAC Academy, a. s. o spolupráci pri podpore financovania výstavby futbalovej akadémie v Dunajskej Strede, odložil schvaľovanie návrhu zmluvy medzi SFZ a Slovenským futsalom na rok 2017 na hlasovanie per rollam a vzal na vedomie pripomienky k tejto zmluve od Slovenského futsalu.