Trenčín predal ďalšieho talentovaného hráča. Kalu ide za Rabiom do Gentu

SITA | 04.01.2017 15:22
Samuel Kalu Foto: ,
Samuel Kalu.
Samuel Kalu opustil káder úradujúceho slovenského futbalového šampióna AS Trenčín a bude pokračovať vo svojej kariére v poprednom belgickom KAA Gent.

V stredu o tom prostredníctvom svojich webov informovali oba kluby. Devätnásťročný nigérijský krídelník (nar. 26. augusta 1997) podpísal v novom pôsobisku kontrakt na tri a pol roka. Kalu sa stal spoluhráčom dvoch svojich krajanov – Extrenčanov: Mosesa Simona, ktorý prišiel z Trenčína v januári 2015, a Ibrahima Rabia, ten je v Gente od vlaňajšieho augusta.

Kalu v decembri 2015 podpísal s vedením AS Trenčín dvojročný kontrakt. Na slovenských trávnikoch zaujal predovšetkým svojou rýchlosťou, technikou a schopnosťou presadiť sa v individuálnych súbojoch. Za Trenčín odohral 42 zápasov, strelil 6 gólov a pridal 8 asistencií.

„Očakával som, že Samuel urobí takýto krok vo svojej kariére,“ uviedol pre agentúru SITA tréner AS Trenčín Martin Ševela a doplnil: „V hre bol aj prestup do Ruska, nejaký klub mal o neho záujem. Bude však napokon nasledovať kroky Mosesa Simona a Rabia. Samuel je mladý chalan a ešte potrebuje v novom prostredí nejakú opornú osobu v podobe Ibrahima. Bude dôležité, aby bol zdravý, pretože kvalitu má; slovenskú ligu už prerástol.“

Gent si vo februárovom šestnásťfinále Európskej ligy 2016/2017 zmeria sily s anglickým Tottenhamom Hotspur. V 16-člennej najvyššej domácej dlhodobej súťaži mu patrí 7. priečka.