Bénes sníva o prekonaní Neuera

SITA | 04.07.2016 21:01
László Bénes Foto: ,
László Bénes ešte v drese Žiliny.
Talentovaný slovenský futbalista László Bénes už naberá prvé skúsenosti v bundesligovej Borussii Mönchengladbach, do ktorej nedávno prestúpil z MŠK Žilina.

Nemci zaplatili za ľavonohého ofenzívneho stredopoliara údajne 5,5 milióna eur, vďaka čomu to bol doteraz najdrahší transfer Slováka do zahraničia.

„Naším športovým cieľom je najskôr kvalifikovanie sa do skupinovej fázy Ligy majstrov. Mojou osobnou ambíciou je odohrať čo najviac bundesligových stretnutí. Pre splnenie oboch mét urobím všetko a budem tvrdo pracovať,“ cituje web fohlen-hautnah.de rodáka z Dunajskej Stredy.

Odchovanec šamorínskeho futbalu, ktorý prišiel do Žiliny vo februári 2015 z akadémie maďarského Györu, prezradil v rozhovore aj svoj sen. „Netúžim dať gól hocikomu, ale obzvlášť by som chcel prekonať brankára Bayernu Mníchov Manuela Neuer,“ odhalil tajomstvo Bénes a pokračoval: „Keď som sa dozvedel o záujme Gladbachu, hneď som si pomyslel, že by som si mohol zahrať aj proti Bayernu. Doteraz som bavorský klub sledoval prevažne v televízii, raz som mal možnosť ho vidieť aj naživo v priateľskom dueli proti môjmu bývalému klubu Györi ETO. Vtedy som si spravil ‚selfie‘ s Mariom Götezem. Nastúpiť však proti Mníchovčanom je niečo úplne iné.“ Či sa Bénesovi podarí splniť si sen už v prvej sezóne v Mönchengladbachu, ukážu najbližšie mesiace medzi nemeckou elitou.