Real lanári Čecha. Darida je vraj typom hráča, ktorý v Madride potrebujú

ČTK | 12.03.2016 16:14
Vladimir Darida Foto: ,
Vladimir Darida.
O českého záložníka Vladimíra Daridu sa údajne zaujíma španielsky veľkoklub Real Madrid. Dvadsaťpäťročný futbalista Herthy Berlín je podľa denníka Süddeutsche Zeitung na zozname možných posíl, ktorý vlani v októbri vypracovali skauti Bieleho baletu.

Tí mali za úlohu zanalyzovať, aký typ hráča Realu chýba. Nakoniec došli k záveru, že tím postráda silového, takticky vyspelého záložníka, ktorý udrží loptu aj pod tlakom a vydrží hrať v tempe celých 90 minút. Spolu s Daridom splnil požiadavky okrem iného aj Francúz N'Golo Kant z Leicesteru.

Darida do Berlína prišiel vlani v lete z Freiburgu, s ktorým zostúpil do druhej ligy. V tomto ročníku najvyššej nemeckej súťaže odohral bývalý hráč Plzne 25 zápasov a v priemere v nich nabehal cez 13 kilometrov na zápas. Navyše pridal štyri góly a tri asistencie.

Na možný odchod českého reprezentanta, ktorého generálny manažér Herthy Michael Preetz označil za „srdce a pľúca“ tímu, sa nemeckí novinári po piatkovej výhre 2:0 nad Schalke opýtali trénera berlínskeho celku Pála Dárdia. „Ak ho chce Real, tak to budeme musieť nejako vyriešiť,“ vyhlásil kouč.