Chelsea obrat nevyšiel. Postup Paríža do štvrťfinále zariadil Ibrahimovič

SITA, ČTK | 09.03.2016 20:16, aktualizované: 
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Hviezdny útočník Paríža St. Germain Zlatan Ibrahimovič oslavuje víťazný gól do siete Chelsea Londýn.
Futbalisti parížskeho klubu Saint Germain zvíťazili aj v stredajšom odvetnom stretnutí osemfinále Ligy majstrov nad FC Chelsea na jej trávniku 2:1 a v kombinácii s rovnakým domácim úspechom s prehľadom postúpili do štvrťfinále.

Skóre duelu na Stamford Bridge otvoril 20-ročný hosťujúci Adrien Rabiot, ktorý zužitkoval prihrávku od Zlatana Ibrahimoviča. Domáci Diego Costa v 27. min po peknej zasekávačke vnútri šestnástky vyrovnal, ale spomenutý kanonier Ibrahimovič v 67. min spečatil postup francúzskeho majstra do osmičky najlepších tímov „starého kontinentu“.

Osemfinále Ligy majstrov – odvety:

FC Chelsea (Angl.) – Paríž St. Germain (Fr.) 1:2 (1:1) – prvý zápas: 1:2, do štvrťfinále postúpil Paríž St. Germain

  • Góly: 27. Diego Costa – 16. Rabiot, 67. Ibrahimovič, ŽK: 45. Fábregas, 53. Mikel, 90. Ivanovič – 35. Rabiot, 41. Thiago Motta, 86. Matuidi, rozhodoval: Felix Brych (Nem.)
  • Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Ivanovič, G. Cahill, Kenedy – Mikel, Fábregas – Pedro Rodríguez, Willian, E. Hazard (77. Oscar) – Diego Costa (60. Bertrand Traoré)
  • PSG: Trapp – Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell – Rabiot, Thiago Motta, Matuidi (87. Van der Wiel) – Di María (82. Cavani), Ibrahimovič, Lucas Moura (77. Pastore)

Benfica otočila duel v Petrohrade

Z rovnakého víťazstva vonku 2:1 sa v stredu tešili aj futbalisti Benficy Lisabon, a to v Petrohrade proti Zenitu. Nadviazali na domáci úspech v prvom zápase v Portugalsku (1:0) a prenikli do štvrťfinále. Po bezgólovom prvom polčase sa v 69. min presadil Hulk, ale domáci neudržali náskok, ktorý by im zaručil aspoň predĺženie. O šestnásť minút neskôr sa hosťujúci Gaitán dostal k odrazenej strele a pohodlne zakončil do prázdnej bránky – 1:1. Stav stretnutia uzavrel v nadstavenom čase striedajúci Anderson Talisca. „Očakával som naše dnešné víťazstvo. Je skutočne zaslúžené, hrali sme veľmi dobre,“ povedal tréner Rui Vitória.

„Je to smola, pretože sme si vytvorili dosť šancí. Podľa mňa sme vypadli trochu nespravodlivo, ale jednoducho sme nemali svoj deň,“ ľutoval kouč Petrohradu André Villas-Boas.

Žreb štvrťfinále LM sa uskutoční v piatok 18. marca, okrem PSG a Benficy sa doň už prebojovali aj španielsky Real Madrid a nemecký VfL Wolfsburg. Finále najprestížnejšej kontinentálnej klubovej súťaže 2015/2016 sa uskutoční 28. mája na milánskom San Sire, prvenstvo obhajuje FC Barcelona.

Zenit Petrohrad (Rus.) – Benfica Lisabon (Portug.) 1:2 (0:0) – prvý zápas: 0:1, do štvrťfinále postúpila Benfica Lisabon

  • Góly: 69. Hulk – 85. Gaitán, 90.+ Talisca, ŽK: 90.+ Hulk – 36. K. Mitroglou, 49. Pizzi, rozhodoval: Kassai (Maď.)
  • Zenit Petrohrad: Lodygin – Aňukov (59. Smolnikov), Lombaerts, Neto, Žirkov – Maurício (82. Jusupov), Witsel – Hulk, Danny, Kokorin (59. Šatov) – Dziuba
  • Benfica Lisabon: Ederson – Semedo, Eliseu, Nilsson-Lindelof, Fejsa – Renato Sanches, Pizzi (73. Salvio), Gaitán, Samaris – Jonas (90.+ Talisca), K. Mitroglou (67. R. Jiménez)