Myjava nedobyla Senicu. Na jar ešte nevyhrala

Michal Zeman | 07.03.2016 18:30
Tomáš Kóňa, SPartak myjava, Michal Klec, FK Senica Foto: ,
Tomáš Kóňa zo Spartaka Myjava (vpravo) v súboji s Michalom Klecom z FK Senica.
Myjavskí futbalisti odohrali na jar zatiaľ kompletný program, ale z troch zápasov ani jeden nevyhrali.

Mužstvo, ktoré bolo príjemným prekvapením jesennej časti, sa stále drží na 3. mieste, ale môže ho mrzieť, že výraznejšie nevyužilo zakopnutia súperov za jeho chrbtom. Mohlo sa už teraz výrazne priblížiť k svojmu zatiaľ len nesmelo formulovanému cieľu – tretiemu miestu, ktoré by ho posunulo do pohárovej Európy.

Aj nedeľňajší večerný zápas, v ktorom Myjavčania privítali Seničanov, naznačil, že problémom tímu je vyššia efektivita hry. V troch jarných zápasoch dal Spartak jediný gól, stretnutie so Senicou sa ako jediné v 22. kole skončilo bez gólov. Ba v tomto vzájomnom súboji dvoch regionálnych susedov, nepadol vôbec prvý raz. A napriek tomu, že to bolo v poradí už jedenáste kopaničiarsko-záhorácke derby v najvyššej súťaži.

„Bol to zápas o deväťdesiat­minútovom dobýjaní bránky,“ skonštatoval myjavský tréner Norbert Hrnčár. „Nepodarilo sa nám pretaviť celozápasovú aktivitu, úsilie o útočenie aspoň do jedného gólu.“ Súperov síce aktuálne delí v tabuľke desať bodov, ale potvrdilo sa, že podobné súboje nemajú favorita. Aktuálna bilancia je úplne vyrovnaná: Myjava štyri razy vyhrala, štyri razy prehrala, tretíkrát sa zrodila remíza.

Seničania sa zatiahli na svoju polovicu a sústredili sa na bránenie. Tréner Dušan Vrťo ich pochválil najmä za bojovnosť a prístup. „Za ne sme si bod zaslúžili,“ dodal.

Je len – podobne ako v prípade Myjavčanov – druhý na jar. Predtým ho vybojovali v domácej remíze so Zlatými Moravcami. Senickí futbalisti zatiaľ iba v tomto súboji na jar skórovali. Medzi strelcov sa zapísal obranca a kapitán tímu Petr Pavlík. Strelecká produktivita mužstva je takisto žalostná, v 22 zápasoch dalo 24 gólov. Horšie sú na tom v súťaži už len nováčikovia – Michalovce (o gól menej) a Skalica.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ