Najlepší útok má problém. Nestrieľa góly

Adam Zelinka | 19.02.2016 18:00
Gonzalo Higuaín Foto: ,
Sklamaný kanonier Neapola Gonzalo Higuaín so svojimi spoluhráčmi.
Žiadny z popredných talianskych tímov sa nemôže popýšiť lepším útokom ako oni. V predošlých dvoch súťažných zápasoch však skvelú vizitku nepotvrdili. Aj preto oba prehrali.

Futbalisti Neapola majú za sebou neúspešný týždeň. Minulý víkend prehrali v priamom súboji o líderskú pozíciu v najvyššej domácej súťaži s Juventusom Turín. Vo štvrtok nezažiarili ani na medzinárodnej scéne. V úvodnom šesťnásťfinálovom zápase Európskej ligy nestačila partia okolo slovenského kapitána Marka Hamšíka na Villarreal. Zo Španielska odchádzala s rovnakým výsledkom ako z Turína – s prehrou 0:1.

„V porovnaní s duelom v Turíne sme boli v ofenzíve podstatne agresívnejší, no už v druhom stretnutí v rade sme nestrelili gól. Viaceré sľubné akcie sme nedotiahli do úspešného konca,“ vraví pre svoju oficiálnu stránku slovenský reprezentant.

Paradoxom je, že zverenci Maurizia Sarriho nie sú len najlepšie strieľajúcim tímom Serie A, ale aj skupinovej fázy Európskej ligy. Až do uplynulého štvrtka sa im v tejto sezóne súťaže nestalo, aby súperovho brankára neprekonali ani raz. V štyroch zo šiestich stretnutí dokonca nasúkali minimálne štyri góly. Z 25 kôl talianskej ligy neskórovali Neapolčania v troch.

Gólové suchoty zo zápasov s Juventusom a Villarrealom sú o to výraznejším prekvapením, že SSC má vo svojom strede jedného z najnebezpeč­nejších kanonierov planéty. Argentínčan Gonzálo Higuaín je suverénne najlepším strelcom Serie A. Zaznamenal 24 presných zásahov a pred druhým v poradí krajanom Paulom Dybalom má jedenásťgólový náskok.

„Na štadióne, kde prehrali oba madridské veľkokluby – Real i Atlético – sme hrali výborne. Nemali sme však šťastie. V kľúčových okamihoch nestáli futbaloví bohovia na našej strane,“ tvrdí neapolský tréner.

Jeho zverenci prišli o stopercentnú úspešnosť v tejto sezóne Európskej ligy. Po skupinovej fáze boli jediným tímom, ktorý vyhral všetkých šesť duelov. Na trávniku štvrtého celku španielskej ligy však zaváhali. Napriek tomu, že mali loptu častejšie na svojich kopačkách a prezentovali sa aj väčším počtom streleckých pokusov.

Pred odvetou, ktorá sa uskutoční už na budúci týždeň na štadióne San Paolo, však nie sú v beznádejnej pozícii. "Máme za sebou iba prvý polčas dvojzápasu. Všetko je otvorené, o postupe sa rozhodne pred našimi fanúšikmi. Máme na to, aby sme Villarreal vyradili,“ tvrdí Hamšík. Ak chce so spoluhráčmi pomýšľať na osemfinálovú miestenku, musia sa Neapolčania strelecky prebudiť. Najlepšie už pozajtra, keď ich čaká ďalší veľký zápas v Serii A.

Pred vlastnými fanúšikmi budú čeliť milánskemu AC. V strede poľa tak môže prísť k súboju dvoch opôr slovenskej reprezentácie. Štart hosťujúceho Juraja Kucku je však pre nedávne problémy so svalom na ľavom stehne nepravdepodobný.

Priamy prenos zo zápasu vysiela v pondelok od 21.00 televízna stanica Sport 1.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ