Breznaník pristúpil na zníženie platu. Peniaze nie sú všetko, vraví

SITA | 09.02.2016 12:57
Michal Breznaník Foto:
Michal Breznaník.
Slovenský futbalista Michal Breznaník si hosťovanie v českej prvoligovej Dukle Praha z konkurenčnej Sparty vybral napriek tomu, že musel pristúpiť na 20-percentné zníženie platu.

„Boli aj iné možnosti v Synot lige, ale už nemá význam hovoriť o tom. Dukla predvádza výborný herný štýl. Veľmi sa mi páči a myslím si, že mi môže vyhovovať. Nechcelo sa mi sťahovať z Prahy. Poznám prácu hlavného trénera Luboša Kozla, viem čo chce, to je podstatné,“ povedal 30-ročný ľavonohý univerzál pre utorkové vydanie českého Sportu. Na Letnej zarábal 200-tisíc korún, Sparta naďalej kryje polovicu, zvyšok dopláca Dukla. „Peniaze nie sú všetko. Bol som ochotný dohodnúť sa. Dukla je pre mňa výzva,“ dodal Breznaník.

Do tamojšej najvyššej súťaže v januári viedli kroky dlhoročného, teraz už bývalého pravého obrancu AS Trenčín Petra Čögleya, ktorého si vyhliadol krajan a kouč Bohemians 1905 Roman Pivarník: „Pozoroval som ho dlho, chcel som ho už predtým. Je to skúsený hráč, má za sebou stretnutia o majstrovský primát. Typovo je pre nás výborný futbalista, takýchto majú fanúšikovia radi.“