Čikoš hľadá nové výzvy, chcel by hrať v Nemecku

SITA | 26.01.2016 16:40
Erik Čikoš, Martin Mikovič Foto: ,
Erik Čikoš zo Slovana, za ním v pozadí Martin Mikovič zo Spartaka Trnava.
Futbalový Slovan Bratislava sa po jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže rozlúčil s Erikom Čikošom, ukončenie anabázy v tíme "belasých" bolo rozhodnutím samotného hráča.

„Pán Kmotrík mi predložil novú trojročnú zmluvu, ale z vlastnej iniciatívy som sa rozhodol ju nepodpísať. Nešlo mi o peniaze, ale o vnútornú motiváciu. Potrebujem nový impulz. V Slovane som už cítil stagnáciu. Rozhodol som sa ísť do neznáma a možno aj trochu do rizika, keďže som voľný hráč. Takto som to však momentálne cítil,“ povedal Čikoš pre fortunaliga.sk.

Dvadsaťsedemročný pravý obranca (nar. 31. júla 1988) si momentálne hľadá nové pôsobisko. „Mal som už tri konkrétne ponuky, dve z Poľska a jednu zo Škótska, ale nebolo to pre mňa to pravé orechové. Rozhodol som sa ešte chvíľu počkať,“ pokračoval bývalý hráč Interu Bratislava, Petržalky, Wisly Krakov či Ross County. „V Poľsku som vyhral titul, tam by som nemal až takú motiváciu a v Škótsku som síce hral o záchranu a bolo tam fantasticky, ale chcem ísť inam. Mentalita ľudí je tam skvelá, všetci sú zapálení pre futbal, tam som si to naozaj užíval. Ideálna by bola pre mňa top futbalová krajina, napríklad aj druhá nemecká liga,“ vyjadril sa dvojnásobný slovenský reprezentant.

Zaujímavosťou je, že Erik Čikoš ide vo futbalovej kariére po stopách svojho krajana Filipa Kissa. Spolu si zahrali už v šiestich rovnakých tímoch – Interi, Petržalke, Slovane, Ross County, seniorskej reprezentácii i národnom tíme do 21 rokov. O dva roky mladší Kiss si momentálne oblieka dres nórskeho Haugesundu. „Priznám sa, že funkcionári Haugesundu sa boli na mňa pozrieť. Vraj som zanechal dobrý dojem. Veci sa však zatiaľ nehýbu, všetko je podmienené predajom ich pravého obrancu, reprezentanta do 21 rokov. S prestupom by som súhlasil. Filip bude v tíme ešte pol roka, pochvaľuje si a tento klub mi odporúča,“ dodal Čikoš pre utorkové vydanie denníka Šport.