O Čontofalského mal záujem Arsenal: Neviem, prečo som neprestúpil

SITA | 25.01.2016 17:29
Čontofalský Foto:
Kamil Čontofalský.
Bývalý brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Kamil Čontofalský prezradil, že počas najlepších rokov svojej kariéry bol niekoľkokrát blízko prestupu do anglickej Premier League.

„Veľmi som túžil zahrať si v tejto súťaži. Prvýkrát sa takáto možnosť naskytla v roku 2001, keď sa o mňa zaujímal Everton. Zástupcovia anglického klubu rokovali s Bohemians Praha. V tom čase som bol akurát zranený, a tak mi prestup unikol,“ vyhlásil pre portál sovsport.ru 37-ročný košický rodák, o ktorého sa neskôr zaujímali aj iné mužstvá z najvyššej anglickej súťaže.

Pre Čontofalského boli najúspešnejšie roky strávené v Zenite. Vyhral ruskú najvyššiu súťaž a v roku 2008 s ním dokonca získal triumf v Pohári UEFA aj Európskom superpohári.

„V roku 2005, keď som chytal v Zenite a v národnom tíme som bol jednotkou, o mňa prejavil záujem Arsenal Londýn. Doteraz neviem, prečo sa transfer napokon neuskutočnil. Potom sa vyskytlo ešte niekoľko ponúk, ale oveľa skromnejších. Chcel ma napríklad FC Portsmouth. Ponúkol mi nižší plat, ako som vtedy poberal v Zenite. Kluby sa napokon nedohodli, takže nevydarený variant s Portsmouthom napokon neľutujem,“ doplnil 34-násobný slovenský reprezentant (2002 – 2009).