Hamšík sa vyrovnal Carecovi, Maradona žiada titul

SITA | 11.01.2016 10:20
Diego Maradona Foto: ,
Diego Maradona.
Futbalový Neapol bol naposledy na čele talianskej Serie A v polovici sezóny ešte v čase, keď v jeho drese hviezdil Diego Maradona - pred 26 rokmi. A fenomenálny Argentínčan ho potom aj priviedol k titulu (1990).

Súčasná partia SSC pod vedením trénera Maurizia Sarriho figuruje po 19 kolách sezóny na prvej priečke s dvojbodovým náskokom pred obhajcom titulu Juventusom. V nedeľu demontovala obranu Frosinone (5:1).

„Zaliala ma obrovská radosť, keď som sa dopočul o výsledku, ktorý priniesol niečo, na čo sme všetci čakali mnohé roky. S vedomím, ako si mesto a fanúšikovia vedia užiť takéto emócie, som ešte šťastnejší. Poďme, Neapol. Teraz chcem, aby ste vyhrali ligový titul,“ odkázal Maradona pod Vezuv prostredníctvom Sky Sports.

Aj slovenský kapitán Marek Hamšík sa gólovo podpísal pod nedeľňajší triumf, v historickom klubovom rebríčku sa 95. presným zásahom vyrovnal Brazílčanovi Carecovi na šiestej priečke. Stále vedie Maradona (115). „Samozrejme, je to super, no nič sme nevyhrali. Musíme pokračovať v dobrých výkonoch aj v ďalších kolách. Najdôležitejšie je, kto bude prvý na konci sezóny,“ vravel Hamšík pre svoju oficiálnu stránku.

Neapol zvíťazil tretíkrát po sebe a ku každej výhre gólom prispel aj slovenský záložník. „Hráme výborne, na ihrisku sa cítime parádne, bavíme sa. Táto naša pohoda sa odzrkadľuje na tabuľke Serie A. Som rád za ďalší gól. Najmä pre to, lebo sme vyhrali ďalší duel,“ povedal.

Kouč Sarri dostal pekný darček k nedeľňajším 57. narodeninám, nelieta však v oblakoch. „Juventus získal štyri tituly za posledné štyri roky, takže by sa dalo povedať, že má niečo navyše, čo my nie. Vždy som tvrdil, že aj keď bol v úvode sezóny na spodných priečkach, sériou víťazstiev sa vráti späť do boja o titul a práve sa to deje,“ pripomenul oslávenec.