Hop Hipp

Michal Zeman | 27.04.2012 12:00
Stanislav Griga, Michal Hipp Foto:
Noví trénerí slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislav Griga a Michal Hipp.
Slovenskú futbalovú káru potiahne duo Griga - Hipp. Predstava bola iná, ale zlyhalo Kováčikovo vyjednávanie s Plzňou a Vrbom. K slovu sa dostávajú náhradníci.

Meno prvého sa skloňovalo v pláne bé. Druhý nastupuje z pozície outsidera. Keď padol Weiss, nikomu ani nenapadlo, že práve Hipp, večný asistent, by mohol šéfovať reprezentačnej lavičke. A že sa neskôr stane kľúčom k vyriešeniu trénerského problému.

Práve on zohral úlohu žolíka, ktorý rozhodol. Urobil veľký skok. Aj Griga čakal na jeho posledné slovo a v tejto etape hral druhé husle. V ďalšej už dostane taktovku.

Dôvera dvojici G + H neznamená, že nastupuje nižšia kvalita. Vo futbale sa často stáva, že aj esá naskakujú z lavičky a rozhodujú zápasy. Kiežby to platilo aj teraz.

Hipp má ako máloktorý tréner u nás perfektne zmapovanú európsku scénu, mužstvá i hráčov, je poctivý a dôsledný analytik. Griga vyrástol na trénerskú osobnosť, odkrútil si svoje v popredných domácich kluboch a hoci mu vždy všetko nevyšlo, zvládal svoje pôsobenia so cťou. Obaja majú charakter i charizmu.

Najlepšie vedia, že pokiaľ nebudú výsledky, bude im to platné figu borovú. Dobrým sa stane tréner, ktorý vybojuje postup na šampionát. A to by nemohol vopred garantovať ani Mourinho.

Začína sa experiment, aký tu nebol. G + H budú na všetko dvaja, ale nebudú mať o polovicu menej starostí, zodpovednosti a nervov.