Messi po prvom reprezentačnom hetriku: Vedel som, že góly prídu

ČTK | 01.03.2012 16:44
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
Najlepší futbalista na svete Lionel Messi bol dlhodobo terčom kritiky za to, že v argentínskej reprezentácii podáva omnoho slabšie výkony ako v FC Barcelona. V stredajšom prípravnom zápase vo Švajčiarsku ale hviezdny útočník na tieto výtky razantne odpovedal a premiérovým hetrikom v národnom tíme zaistil juhoamerickej krajine výhru 3:1.

„Som veľmi šťastný. Vyhrali sme a tri góly sú pre mňa veľmi špeciálne,“ povedal Messi po zápase. „Odohral som dosť duelov, v ktorých som nedokázal skórovať, ale vedel som, že góly prídu,“ pokračoval držiteľ Zlatej lopty FIFA pre najlepšieho hráča na svete.

Vo Švajčiarsku Messi vykročil za prvým hetrikom v seniorskom reprezentačným tíme úvodným gólom v 20. minúte. Domáci talent Xherdan Shaqiri síce tesne po prestávke vyrovnal, v posledných dvoch minútach ale barcelonská hviezda podareným oblúčikom a premeneným pokutovým kopom strhla výhru na argentínskou stranu.

Videosumár zápasu Švajčiarsko – Argentína

Messi tak navýšil počet gólov v národnom tíme na 22 v 68 odohraných stretnutiach. Po zápase si tiež pochvaľoval prínos svojho útočného kolegu Sergia Agüera. „Rozumieme si výborne. A to ako na ihrisku, tak aj mimo neho. Dôležité je, že sa z nášho tímu stáva veľmi dobrá partia. Spoločne môžeme dosiahnuť dôležité veci,“ dodal Messi.

Veľkú radosť z jeho výkonu neskrýval argentínsky tréner Alejandro Sabella. „Aj keď na majstrovstvách sveta neskóroval, bol hlavnou postavou nášho útoku. Mať ho v tíme je požehnaním a všetci sa o neho musíme starať. Lionel hrá dobre takmer vždy, v poslednej dobe ale podáva obzvlášť dobré výkony,“ povedal Sabella.