Terry má prasknuté rebrá. Mourinho sa bojí Bayernu a favorizuje Barcelonu

Pravda.sk, SITA | 05.04.2012 14:00
John Terry Foto:
John Terry.
Kapitán anglického futbalového klubu FC Chelsea John Terry má podľa vlastných slov prasknuté dve rebrá. Tridsaťjedenročný obranca sa nechal vystriedať už po hodine odvetného štvrťfinále Ligy majstrov proti Benfice Lisabon (2:1), vážnosť jeho indispozície a predpokladaný termín návratu na trávniky určí štvrtkové vyšetrenie.

„Nemohol som vôbec dýchať, bolo to pre mňa veľmi náročné. Snáď budem čím skôr v poriadku, nedokážem však odhadnúť dĺžku liečby. Je to moje prvé takéto zranenie, nikdy predtým som nemusel riešiť podobné problémy,“ povedal anglický reprezentant.

Mourinho má veľký rešpekt pred Bayernom

Tréner Realu Madrid José Mourinho predpovedal, že do finále Ligy majstrov sa dostane FC Barcelona, nie je si však istý postupom svojich zverencov. V dvojzápasovom semifinále sa stretne jeho „Biely balet“ s Bayernom Mníchov. Bavori urobia pre postup do finále maximum, keďže záverečný súboj sa uskutoční 19. mája na ich domovskom štadióne – Allianz Arena.

José Mourinho. Foto: Reuters
José Mourinho José Mourinho.

Portugalský taktik Mourinho, víťaz ligy šampiónov s FC Porto (2004) i Interom Miláno (2010), bez problémov priviedol Madridčanov k postupu medzi najlepšie kvarteto starého kontinentu cez cyperský APOEL Nikózia s celkovým skóre 8:2. „Naše semifinále bude náročné pre obe strany, som si však istý, že z toho druhého postúpi Barcelona. Má totiž vynikajúci tím. Bayern bude pre nás veľký rival, je to neskutočne silný klub na ihrisku i mimo neho. Má skvelých fanúšikov. Na tieto semifinálové merania síl sa už všetci tešíme, určite si ich užije tým správnym spôsobom celá Európa,“ vyhlásil José Mourinho.

O kvalite Bayernu hovorí nielen skutočnosť, že už získal najprestížnejšiu európsku klubovú trofej štyrikrát, ale aj fantastická aktuálna forma. Zverenci Juppa Heynckesa vyhrali deväť z ostatných desiatich duelov vo všetkých súťažiach. Stretnutia medzi Bayernom a Realom sú na programe 17., resp. 25. apríla, najprv v Mníchove, následne v španielskej metropole.

Radosť futbalistov Bayernu. Foto: SITA
Bayern Mníchov, Gomez Radosť futbalistov Bayernu.

„V tom čase už budeme mať zdravých niektorých hráčov, ktorí v súčasnosti laborujú zo zraneniami. Títo futbalisti už niekoľko rokov nehrali o finále, takže budú určite dostatočne motivovaní. Na náročný apríl budeme výborne pripravení a chceme prejsť cez Bayern,“ doplnil charizmatický kormidelník lídra najvyššej španielskej súťaže Mourinho.