Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z bývalého zlatého chlapca sa môže stať chlapec v núdzi. Pogbovi hodili bizarné záchranné lano z Ruska

Francúzska futbalová hviezda Paul Pogba sa ocitla v najťažšom bode svojej kariéry. Taliansky antidopingový tribunál mu na konci februára udelil štvorročný zákaz činnosti.

12.03.2024 09:29
Paul Pogba Foto:
Paul Pogba si súťažný zápas nezahrá štyri roky.
debata (2)

Tridsaťročný stredopoliar Juventusu Turín dostal trest po tom, čo mal minulý rok pozitívny dopingový test na testosterón. Ide o maximálny trest, aký mohol hráč dostať.

Futbalista poprel, že by niekedy použil látky zvyšujúce výkonnosť. Proti rozsudku sa plánuje odvolať. Vzhľadom k jeho veku by verdikt v podstate znamenal koniec profesionálnej kariéry.

Majster sveta z roku 2018 tak musí rozmýšľať, ako ďalej. Možno ho uvidíme na trávnikoch v Rusku, odkiaľ dorazila nečakaná ponuka.

O majiteľa titulu Golden Boy z roku 2013 pre najlepšieho hráča do 21 rokov sa zaujíma tím Broke Boys, vo voľnom preklade Chlapci v núdzi.

Paul Pogba Čítajte viac Bude ešte hrať? Pogba dostal za doping dlhoročný trest

Ide o tím z ruskej futbalovej súťaže Media Football League, v ktorej pôsobia tamojšie slávne osobnosti a celebrity ako herci, speváci, no aj bývalá športovci.

Podľa tvrdenia športového riaditeľa Broke Boys Arťoma Čatjaturana už prebehli prvé rozhovory s Pogbovou manažérkou Rafaelou Pimentovou.

Rusi prišli aj s konkrétnymi platovými podmienkami. Bývalému hráčovi Manchestru United či Juventusu ponúkajú 1500 eur mesačne plus možnosť ďalších bonusov. Pogba podľa talianskych médií, ktoré senzačnú správu priniesli, zatiaľ nereagoval.

Pogbovi našli zvýšenú hladinu počas náhodnej kontroly 20. augusta po ligovom zápase na ihrisku Udinese. Francúz sedel v inkriminovanom stretnutí na lavičke Juventusu, ktorý vyhral v Udine 3:0.

2016 Paul Pogba Čítajte viac Kedysi najdrahší futbalista planéty si tak skoro nezahrá. Taliani chcú pre neho tvrdý trest

V ďalších dvoch dueloch Serie A proti Bologni a Empoli už zasiahol do hry ako striedajúci hráč. S okamžitou platnosťou mu vtedy zastavili činnosť. V októbri sa dozvedel, že aj analýza jeho B-vzorky priniesla rovnaký výsledok.

Francúz sa rozhodol neuzavrieť dohodu s talianskou antidopingovou agentúrou, a tak sa prípadom zaoberal antidopingový súd krajiny.

Štvorročné zákazy činnosti sú podľa Svetového antidopingového kódexu štandardné, ale môžu byť znížené v prípadoch, keď športovec dokáže, že jeho doping nebol úmyselný.

Nicolo Fagioli Čítajte viac Ďalší škandál v Juventuse. Hviezdu reprezentácie vyšetrujú pre nelegálne stávkovanie

Jeho zástupcovia uviedli, že testosterón pochádzal z potravinového doplnku, ktorý mu predpísal lekár, s ktorým sa radil v Spojených štátoch.

Pogba sa vrátil do Juventusu z Manchestru United v roku 2022, ale zápasil so zraneniami a v minulej sezóne odohral za mužstvo len šesť zápasov v Serii A a dva v tomto ročníku.

S Juventusom podpísal štvorročný kontrakt do leta 2026, no v jeho drese nenastúpi, keďže nebude môcť hrať minimálne do roku 2028. Po uplynutí trestu bude mať 35 rokov.

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....
2 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #doping #Rusko #dištanc #Paul Pogba #broke boys #Media Football League