Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci svedkami škandálu: Tréner stratil nervy, hlavičkou zložil spoluhráča Dudu a Suslova

Nechutnú dohru mal dôležitý zápas o záchranu bojujúcich tímov v talianskej najvyššej súťaži, v ktorom US Lecce prehral s Hellasom Verona 0:1.

11.03.2024 08:30 , aktualizované: 10:33
Marin Pongračič a Thomas Henry Foto:
V závere zápasu medzi Lecce a Veronou to iskrilo. Na snímke obranca domácich Marin Pongračič a útočník hostí Thomas Henry.
debata (4)

Pri škandále tak boli aj slovenskí reprezentanti – hráči Verony Ondrej Duda, ktorý odohral celý zápas a Tomáš Suslov. Ten zaznamenal asistenciu na víťazný gól Michaela Folorunsha a ihrisko opustil v 86. minúte, keď ho vystriedal Thomas Henry.

A práve 29-ročný francúzsky útočník bol v centre nechutného závere zápasu Serie A. Inak povedané: stal sa obeťou frustrovaného domáceho trénera Roberta D’Aversu, keďže jeho Lecce stratilo dôležité body v boji o záchranu a od miesta znamenajúceho zostup do Serie B jeho tím momentálne delí už iba bod.

SR Trnava Futbal Extraliga Nadstavba Titul TTX Čítajte viac Hostia si koledovali o poriadnu facku, Spartak vyškolil DAC. Trnavčanov nemusí zahodená penalta mrzieť

Čo sa teda na trávniku US Lecce stalo? Tréner D’Aversa si to po konečnom hvizde namieril práve za hosťujúcom útočníkom Henrym a hlavičkou ho zložil k zemi, čo šokovalo všetkých aktérov stretnutia a stalo sa jednou z najdiskutova­nejších tém víkendového kola najvyššej talianskej súťaže.

Pozrite si útok trénera:

Po nepochopiteľnom zásahu D’Aversa nastal na trávniku zmätok a strkanica medzi futbalistami oboch táborov. A hlavný rozhodca Daniele Cifi urobil rozhodnutie, kvôli ktorému sa dostal pod paľbu kritiky talianskej verejnosti. Červenú kartu totiž ukázal napadnutému útočníkovi Henrymu.

Rozhodca Cifi zjavne nevidel, čo sa stalo, preto sa o treste pre domáceho trénera bude rozhodovať za zeleným stolom. D’Aversa môže za svoj čin očakávať od Talianskej futbalovej federácie mastnú pokutu a prípadne aj suspendáciu.

Po stretnutí trval lodivod Lecce na tom, že pri údere hlavou v tom z jeho strany nebol úmysel a útočníka Henryho obviňoval z neustáleho provokovania.

Avšak vedenie klubu zareagovalo promptne a D’Aversa už nie je trénerom Lecce. Dostal okamžitú výpoveď.

Alex Ferguson a Cathy Fergusonová. Čítajte viac Neuveriteľné, že ste prišli, vravel Ferdinand. Si dôvod, prečo mám na hlave šediny, reagoval legendárny Ferguson

„V posledných minútach zápasu došlo k provokácii a nechcel som, aby boli moji chlapci suspendovaní,“ uviedol D’Aversa pre Sky Sport Italia s tým, že jeho zámerom bolo rozdeliť horkokrvných futbalistov.

Tréner Lecce sa najprv odmietol ospravedlniť a naďalej obviňoval Henryho. Jeho správanie v posledných minútach zápasu označil za neprijateľné.

„Nešiel som na ihrisko, aby som niekoho zasiahol, išiel som zablahoželať Baronimu (trénerovi Verony pozn. red.) chcel som sa vyhnúť suspendovaniu mojich hráčov. Potom prišiel ku mne Henry…" priblížil kontroverzný moment tréner.

Skrtel a Poborsky Čítajte viac Mňa, chlapca z malého Slovenska, chce anglický veľkoklub? Škrtel spomína na Liverpool. Mal jeho odchod na svedomí Klopp?

„Absolútne to nebolo vopred premyslené. Ospravedlňujem sa za toto gesto, ale mojím zámerom bolo oddeliť hráčov, keďže posledných sedem či osem minút bolo len neustálou provokáciou zo strany súpera.“

Zo záznamu sa zdá, že Henry niečo zakričal na domáceho trénera, ktorého následne po incidente odtiahli preč. „Už som hovoril so zástupcami Verony. Ospravedlňujem sa za toto gesto, keďže som tréner a otec troch detí. To je všetko, čo môžem urobiť,“ kajal sa napokon D’Aversa.

Hellas Verona so Slovákmi Dudom a Suslovom sa vďaka najtesnejšiemu víťazstvu dostal na 13. miesto tabuľky a preskočil v nej aj svojho nedeľného súpera z Lecce, ktorému patrí 15. pozícia.

Poľská rozhodkyňa Karolina Bojar Stefaňská Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Rozhodkyňa, právnička, influencerka, modelka,...
Standings provided by Sofascore
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Serie A #hellas verona #Ondrej Duda #Tomáš Suslov #US Lecce