Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká pocta pre Lobotku, tréner Xavi ukázal na Slováka: Chcel by som ho vidieť v Barcelone

Nestáva sa často, aby veľká mená svetového futbalu vyzdvihovali niektorého zo slovenských futbalistov. V pondelok sa toho dočkal stredopoliar SSC Neapol Stanislav Lobotka.

11.03.2024 19:58
Stanislav Lobotka Foto:
Stanislav Lobotka patrí k najvyťaženejším a zároveň aj najspoľahlivejším futbalistom SSC Neapol.
debata

Stalo sa tak na tlačovej konferencii tréner FC Barcelona Xaviho Hernandeza pred utorňajším odvetným zápasom osemfinále Ligy majstrov medzi katalánskym veľkoklubom a Neapolom.

V prvom súboji sa zrodil nerozhodný výsledok 1:1 a tak postupové šance sú otvorené na oboch stranách. Lobotka sa dostal do pozornosti Xaviho po otázke jedného z talianskych novinárov.

Italy Soccer Champions League Čítajte viac Presvedčil aj Škriniara. Calzona ratuje Neapol, šéf SSC ho motivuje miliónmi

Ten sa trénera Barcelony opýtal otázku, že ak by si mal vybrať jedného hráča s kádra SSC Neapol, ktorý by to bol. „Poviem meno Stanislav Lobotka. Tvorí hru a v podstate vôbec nestráca loptu. Chcel by som ho vidieť hrať za Barcelonu,“ skonštatoval Xavi.

A 44-ročný tréner a bývalá hviezda z najslávnejšej novodobej éry klubu vie, o čom hovorí, keďže Lobotka hráva na v podstate rovnakom poste, na ktorom pôsobil aj Xavi.

Marin Pongračič a Thomas Henry Čítajte viac Slováci svedkami škandálu: Tréner stratil nervy, hlavičkou zložil spoluhráča Dudu a Suslova

"Určite má na to, aby pôsobil v tíme ako je Barcelona. Mohol by patriť medzi rozdielových hráčov vyhlásil Xavi, ktorý sa s vedením Barcelony dohodol, že po sezóne v klube končí.

Okrem vysokej úspešnosti prihrávok, ktorú má v Serii A 91,8 čo ho radí na tretie miesto medzi všetkými futbalistami, je aj železným mužom. Lobotka totiž v tejto sezóne nastúpil v základnej zostave vo všetkých zápasoch Ligy majstrov aj najvyššej talianskej súťaži.

Priemerné platy futbalistov v európskych súťažiach Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach zistíte priemerný...
debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Stanislav Lobotka #Xavi Hernández