Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klameš o veku? Letíš. Z ligovej súťaže vylúčili pred vrcholom sezóny 62 futbalistov

V piatok sa začne v kamerunskej najvyššej sezóny nadstavbová časť v skupine o udržanie, v nedeľu v skupine o titul. Do záveru ročníka však pôjdu kluby poriadne preriedené.

11.03.2024 17:09
Wilfried Nathan Doualla Foto:
17-ročný Wilfried Nathan Doualla (vľavo) bol na nedávnom Africkom pohári národov označovaný za najmladšieho futbalistu turnaja.
debata

Do bojov o titul či o záchranu nezasiahne hneď 62 prvoligových futbalistov, ktorí čelia podozreniu, že klamali o svojom veku.

Do početnej skupiny patrí aj Wilfried Nathan Doualla, ktorý bol označovaný za najmladšieho hráča na nedávnom Africkom pohári národov. Reprezentant Kamerunu tvrdil, že má len 17 rokov.

O vyradení 62 futbalistov rozhodla Kamerunská futbalová federácia. Ako informoval web SNL 24 hlavnými dôvodmi sú nezrovnalosti v identifikácii hráčov a veku.

Italy Soccer Champions League Čítajte viac Presvedčil aj Škriniara. Calzona ratuje Neapol, šéf SSC ho motivuje miliónmi

Spomínaný Doualla sa stal už počas Afrického pohára národov stredobodom pozornosti fanúšikov. Mnoho z nich už vtedy pochybovalo, že má len sedemnásť, pretože podľa výzoru vyzeral o niekoľko rokov starší.

Teraz je možné, že na povrch sa dostanú nezvratné dôkazy, ktoré potvrdia, že Doualla o svojom veku klamal a spolu s ním ďalších 61 futbalistov kamerunskej súťaže.

Nie je to po prvýkrát, čo sa v Kamerune rieši vek futbalistov. Vlani oznámila miestna federácie, že suspendovala 21 z 30 hráčov nominovaných na Africký pohár národov do 17 rokov.

Patrick Ittrich Čítajte viac Rozhodovali sekundy. V Nemecku je hrdinom rozhodca, ktorý zachránil život počas zápasu

K nečakanému kroku sa odhodlali po tom, ako podozriví absolvovali magnetickú rezonanciu a na základe vývoja kostí určili približný vek.

Pokyn na toto preverovanie vtedy vydal prezident Kamerunskej futbalovej federácie Samuel Eto'o, ktorý sa obával, že by mohla byť poškodená národná povesť.

Priemerné platy futbalistov v európskych súťažiach Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach zistíte priemerný...
debata chyba
Viac na túto tému: #Kamerun #Samuel Eto'o