Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hostia si koledovali o poriadnu facku, Spartak vyškolil DAC. Trnavčanov nemusí zahodená penalta mrzieť

Futbalisti Spartaka Trnava vstúpili do nadstavbovej časti Niké ligy domácim víťazstvom nad Dunajskou Stredou 3:0. Červeno-čierni odskočili DAC-u v tabuľke na rozdiel piatich bodov a zostávajú na treťom mieste v dvojbodovom závese za Žilinou.

10.03.2024 19:38
SR Trnava Futbal Extraliga Nadstavba Titul TTX Foto: ,
Kapitán Spartaka Martin Mikovič (vpravo) v súboji s Matejom Trusom.
debata (1)

Trnavský triumf sa začal písať v 45. minúte, keď si Azangov prudký center nešťastne zrazil do vlastnej bránky Andzouana.

V 68. minúte po Mikovičovom rohu a následnej skrumáži v šestnástke dopravil poskakujúcu loptu do siete z päťky Zeljkovič.

„Andeli“ definitívne rozhodli o svojom triumfe v 78. minúte, prudký Mikovičov center našiel hlavu Ďuriša, ktorý efektnou rybičkou rozjasal trnavské tribúny po tretíkrát.

V 89. minúte ešte mohol pridať štvrtý trnavský gól Poznar, lenže nariadenú jedenástku za faul Yapiho nepremenil.

Hlasy po zápase

Michal Gašparík, tréner Spartaka: „Bol to náš najlepší výkon v jarnej časti, od začiatku som videl a cítil sebavedomé mužstvo, ktoré vie, čo chce hrať. Hrali sme rýchlo s loptou, pri rozohrávke súpera sme hrali v úplne najvyššom pressingu na veľké riziko, darilo sa nám eliminovať silné stránky súpera.

Zápas bol dlho otvorený, často tieto stretnutia vyrovnaných tímov otvára prvý gól, ktorý preklopí duel na jednu stranu. To sa nám podarilo, po zmene strán sme si upravili stredný blok a počkali sme si na svoje situácie.

Chalani dali do toho emóciu, boli agresívni v súbojoch, vyplávala z toho výborná futbalovosť, mali sme veľa šancí, ktoré sme nedotiahli do konca. Fakt pekný výsledok s tak ťažkým súperom ako je Dunajská Streda. Pomôže nám to psychicky a veľmi nám to pomohlo aj v tabuľke.“

Xisco Muňoz, tréner Dunajskej Stredy: „V prvom polčase sme kontrolovali priebeh, viac sme držali loptu, mali sme šance, ktoré sme nepremenili. Zápas sa zmenil po vlastnom góle. V druhom polčase sme začali s prevahou, ale prišiel nešťastný, takpovediac vlastný gól, ktorý zase veci zmenil.

Domáci vyhrávali súboje v rozhodujúcich momentoch, boli lepší a rýchlejší v práci s loptou. Ospravedlňujeme sa fanúšikom, uvedomujeme si, že je to pre nich veľmi dôležitý zápas.

Musíme veľa vecí zlepšiť, dnes sme nepremenili šance, keď sme v druhom polčase išli dvakrát na brankára a neskórovali sme. Z tohto ťažko prijateľného výsledku sa musíme pozviechať, od zajtra pokračujeme v tvrdej práci.“

Niké liga – 1. kolo nadstavbovej časti – skupina o titul:

FC Spartak Trnava – FK DAC 1904 Dunajská Streda 3:0 (1:0)
Góly: 45. Andzouana (vlastný), 68. Zeljkovič, 78. Ďuriš, ŽK: Andzouana, rozhodovali: Dohál – Bednár, Ferenc, 3873 divákov.
Spartak: Takáč – Koštrna, Štetina (9. Djurič), Kóša, Mikovič – Zeljkovič – Daniel, Ofori, Procházka (81. Bainovič), Azango (71. Bukata) – Ďuriš (81. Poznar). Tréner: Gašparík.
DAC: Popovič – Gruszkowski (65. Yapi), Kačaraba, Csinger, Andzouana – Kharatin – Trusa (65. Redzic), Vitális (65. Pape Cheikh), Herc, Ramadan (71. Gavrič) – Jürgens (71. Barišič). Tréner: Muňoz.

Načítavajú sa športové výsledky...
Najdrahšia zostava Niké ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Nemusia byť najlepší, no údajne sú najdrahší....
1 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #FC Spartak Trnava