Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anglický veľkoklub našiel nástupcu Kloppa. Kto bude trénovať slávny FC Liverpool?

Portugalský kormidelník Rúben Amorim sa údajne ústne dohodol na spolupráci v trvaní troch rokov s anglickým klubom FC Liverpool.

09.04.2024 16:01
Rúben Amorim Foto:
Rúben Amorim.
debata

Ako prvá o tom informovala nemecká verzia televízie Sky Sport, pričom tá anglická informáciu ešte nepotvrdila.

Tridsaťdeväťročný Amorim je už niekoľko týždňov spájaný s tímom od rieky Mersey, no podľa viacerých zdrojov záujem o jeho služby prejavilo aj vedenie nemeckého veľkoklubu Bayern Mníchov, ktorý potrebuje obsadiť od leta uvoľnenú stoličku po Thomasovi Tuchelovi.

Rodák z Lisabonu Amorim má za sebou pôsobivú hráčsku kariéru. V drese tímu Benfica Lisabon získal tri ligové tituly, v štrnástich dueloch nastúpil na poste stredopoliara aj za reprezentáciu krajiny z Iberského polostrova.

zlatan 5 Čítajte viac Špekulant Ibrahimovič. Hráčka milánskeho AC spomína, ako z nich dostával peniaze na benzín pre vlastnú potrebu

Hráčsku kariéru ukončil v roku 2015 v katarskom klube Al-Wakrah. Ako kouč pôsobil iba v Portugalsku, v tímoch Casa Pisa, Braga a Sporting Lisabon.

Amorim sa ujal funkcie trénera lisabonského Sportingu v marci 2020 a hneď v prvej sezóne pomohol klubu získať prvý titul po 19 rokoch.

Aj v aktuálnej edícii sa „levom“ pod jeho taktovkou darí. Po víkendovom ligovom triumfe v derby s Benficou 2:1 má Sporting aktuálne pred mestským rivalom na čele štvorbodový náskok a v porovnaní s mestským rivalom má k dobru jeden zápas.

SR Bosna futbal LM 2. predkolo Slovan Mostar BAX Čítajte viac Hviezdi, lebo spĺňa tvrdý Weissov štandard. Marcelliho kariéra pritom visela na vlásku

Súčasný tréner anglického slávneho klubu Jürgen Klopp na konci januára prekvapujúco oznámil, že po sezóne končí na pozícii trénera „The Reds“.

Svetové médiá odvtedy v súvislosti s obsadením voľnej pozície spomínali viaceré trénerské mená. Medzi nimi figurovali okrem Amorima aj Španiel Xabi Alonso z Bayeru Leverkusen či Talian Roberto De Zerbi z Brightonu.

Najkrajšie futbalové rozhodkyne na svete Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Futbalisti na ihrisku skáču tak, ako ony...
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #FC Liverpool #Jürgen Klopp