Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nešikovný a nepripravený, nešetria Škriniara Francúzi. Parížsky sen brzdia zranenie a kritika

Rok 2024 mal byť pre Milana Škriniara jeden z kľúčových v kariére. Slovenský stopér pred aktuálnou sezónou vymenil po šiestich rokoch Inter Miláno za novú výzvu.

10.04.2024 07:52
01. Milan Škriniar Foto:
Milan Škriniar.
debata (1)

V závere ročníka 2023/24 mal zbierať trofeje v drese parížskeho Saint Germain a chystať sa na tohtoročné majstrovstvá Európy v Nemecku.

Lenže po štyroch dňoch roka 2024 sa jeho plány drasticky zmenili. A hoci sa kapitán národného tímu už vrátil do zostavy Paríža, francúzske médiá mu pred dnešným štvrťfinále Ligy majstrov proti Barcelone (21.00) dávajú zabrať.

Platnička a členok

Škriniar zažil v priebehu roka dve náročné zranenia. Najskôr sa kvôli bolestiam chrbta musel nechať chtiac-nechtiac operovať. Preto zmeškal ešte ako hráč Interu finále Ligy majstrov a s klubom, ktorý mu umožnil stať sa jedným z najlepších stopérov sveta, sa rozlúčil ako maród.

"Platnička mi tlačila na nerv, necítil som si ľavú nohu. Stehenný sval som mal o 5,5 centimetra nižšie. Bol som iba na jednej nohe. V osemfinále Ligy majstrov proti Portu som hral 82 minút s týmto problémom.

Potom sa mi nedalo trénovať niekoľko dní. Keď som si pozeral video zo zápasu, vedel som, že je to nebezpečné. Hrozili mi rôzne vážne komplikácie," spomínal Škriniar vlani v júni.

SR Bosna futbal LM 2. predkolo Slovan Mostar BAX Čítajte viac Hviezdi, lebo spĺňa tvrdý Weissov štandard. Marcelliho kariéra pritom visela na vlásku

Od prvého júla 2023 sa stal oficiálne hráčom Paríža. Od začiatku sezóny bol oporou tímu. Prispel k solídnemu štartu do sezóny aj postupu zo skupinovej fázy Ligy majstrov.

„Výborná posila hodná ambícií, ktoré PSG má v aktuálnom ročníku,“ napísal po pár Škriniarových týždňoch denník Le Parisien.

Štvrtého januára prišla ďalšia rana. Škriniar nedohral duel francúzskeho Superpohára proti Toulouse (2:0). Poranil si ľavý členok a musel na operáciu. Prvotné odhady vyzerali hrozivo – podľa nich to s účasťou odchovanca MŠK Žilina na Eure vyzeralo veľmi biedne.

„Je to veľká strata. Milan má obrovskú kvalitu, ale teraz si budeme musieť istý čas poradiť bez neho,“ vravel po stretnutí kouč PSG Luis Enrique.

Nešikovná posila

Najčiernejší scenár sa nenaplnil a Škriniar sa po troch mesiacoch vrátil na súťažné trávniky. V apríli absolvoval tri stretnutia – proti Marseille (2:0) a Rennes (1:0) naskočil z lavičky, naposledy pri prekvapujúcej remíze s Clermontom 1:1 odohral 67 minút.

„Teším sa, že som späť na trávniku. Chlapci mi k návratu aj zagratulovali. Bola to dlhá doba, ale cítim sa dobre. Čaká ma veľa práce,“ priznal Škriniar.

Dvadsaťdeväťročný obranca nikdy nemal problém so sebakritikou – v klubových či reprezentačných farbách. Pripustil náročný návrat do súťažného diania po dlhšej pauze.

MŠK Žilina Čítajte viac Svetový unikát zo stredného Slovenska. Kam sa na Žilinu hrabú Ajax, RB Salzburg či Sunderland

Faktom je, že vo všetkých troch zápasoch po trojmesačnej rekonvalescencii patril k horším hráčom, čo po súboji s posledným Clermontom neušlo pozornosti francúzskym médiám.

„Nie je to Škriniar, ktorý prišiel z Interu. Mal prsty v inkasovanom góle, počínal si nešikovne,“ hlásil L'Equipe.

„Ťažko ohodnotíte hráča pozitívne, ak cez neho padne jediný gól súpera znamenajúci remízu,“ pridal sa Le Parisien.

„Zatiaľ to na vysnívaný angažmán v Paríži pre Škriniara nevyzerá,“ pridal sa portál Footmercato.

Paríž postúpil do finále Francúzskeho pohára, v ktorom vyzve Lyon. Šesť kôl do konca Ligue 1 má na čele desaťbodový náskok pred prekvapením z Brestu. To však nie sú hodnotiace kritériá pre klub, akým je PSG.

Tým je Liga majstrov, ktorú chce vyhrať už viac ako dekádu. Ďalšou prekážkou je Barcelona – kat Neapola so Stanislavom Lobotkom a Francescom Calzonom.

Najkrajšie futbalové rozhodkyne na svete Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Futbalisti na ihrisku skáču tak, ako ony...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž Saint-Germain #Milan Škriniar