Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťazom nie je Čech. Slovák je za Moravou unikát. Haraslín je na vrchole prestížneho rebríčka

Je v najlepšom futbalovom veku. Má 27 rokov, je rýchly, dravý a najmä - gólový. Lukáš Haraslín prežíva skvelé futbalové obdobie.

08.04.2024 11:33
12. Lukáš Haraslín Foto: ,
Lukáš Haraslín.
debata

Slovenský reprezentant je druhú sezónu v rade kľúčovým mužom pražskej Sparty. V predošlom ročníku ju priviedol k titulu a aj vďaka jeho výkonom by mohla trofej pre šampióna na Letnej zostať ďalší rok.

Šikovný krídelník je s desiatimi presnými zásahmi najlepším ligovým strelcom Sparty. Pri ďalších piatich presných zásahoch svieti pri jeho mene päť asistencií.

14. Luxembursko vs. Slovensko Čítajte viac Slováci, budete sklamaní! Calzonovi zverenci vraj na Eure pohoria. Experti poznajú dôvod. Ako dopadnú Česi?

Skvelá forma 27-ročného rodáka z Bratislavy neunikla, samozrejme, pozornosti českých futbalových expertov.

Tí v spolupráci s portálom isport.cz zostavili rebríček sto najlepších hráčov tamojšej súťaže. Poradie od stého po dvadsiate miesto sme vám priniesli pred desiatimi dňami.

Pozrieť si ho môžete tu:

Ivan Schranz Čítajte viac Top rebríček bez Slovákov? Kdeže, Česi píšu o slovenskom Ronaldovi, žolíkovi bez odpočinku i novej hviezde

Nechýbajú v ňom viacerí Slováci. Toho najlepšieho si však Česi nechali až na koniec. Na úplný koniec.

Haraslína totiž považujú za absolútnu jednotku v súťaži.

„Víťazom nie je Čech. Výkony Haraslína rastú každým zápasom. Góly strieľa i pripravuje,“ píše český web o ofenzívnom klenote, ktorý má podľa portálu Transfermakrt.de hodnotu približne päť miliónov eur.

„Pre Spartu je to nenahraditeľný hráč. V Českej lige unikátny, výnimočný,“ dodáva.

Hotel slovenských futbalistov počas EURO 2024 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si zaujímavosti o hoteli, ktorý bude...

Haraslín prišiel do Sparty v lete 2022 zo Sassuola, kde bol na hosťovaní. Podľa mnohých expertov je však jeho forma taká dobrá, že v českej lige by sa nemusel dlho ohriať.

Záležať bude zrejme aj na tom, ako sa odprezentuje na blížiacom sa európskom šampionáte, kde by mal patriť k najvýraznejším oporám slovenského výberu.

Mimochodom, aj na druhej priečke rebríčka skončil legionár – Haraslínov klubový spoluhráč Srb Veljko Birmančevič. Bronzovú pozíciu zaujal Mojmír Chytil zo Slavie.

Ďalší Slovák sa do top 20 podľa tamojších expertov nezmestil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AC Sparta Praha #Lukáš Haraslín #česká liga