Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Islamský štát hrozí útokom na zápasy Ligy majstrov. Zabite ich všetkých, odkazuje

Úvodné štvrťfinálové zápasy futbalovej Ligy majstrov naprieč celou Európou budú sprevádzať zvýšené bezpečnostné opatrenia.

09.04.2024 14:14
Liga majstrov Real Madrid Foto:
Vo štvrťfinále Ligy majstrov sa očakávajú na tribúnach desaťtisíce divákov (na snímke štadión Santiaga Bernabéua v Madride).
debata

Teroristi z Islamského štátu na sociálnych sieťach hrozia, že na futbalových štadiónoch v Londýne, Paríži a Madride rozpútajú v utorok a v stredu krvavé peklo.

„Zabite ich všetkých,“ píše sa v stanovisku ISIS a na obrázku je zobrazený terorista so samopalom AK-47 v ruke.

SR Bosna futbal LM 2. predkolo Slovan Mostar BAX Čítajte viac Hviezdi, lebo spĺňa tvrdý Weissov štandard. Marcelliho kariéra pritom visela na vlásku

Futbalová Liga majstrov tak čelí pred štvrťfinále reálnej hrozbe teroristických útokov. Varovanie sa týka štadiónov Emirates v Londýne, parížskeho Parku princov a tiež oboch madridských arén: Santiaga Bernabéua a Wanda Metropolitano.

Na utorok sú naplánované zápasy Arsenal – Bayern a Real Madrid – Manchester City, v stredu hrá zase Atlético Madrid s Borussiou Dortmund a Paríž St. Germain proti FC Barcelona. Všetky zápasy začínajú o deviatej večer.

Polícia sa v spomínaných európskych mestách zameriava na posilnenie bezpečnosti a sprísnila tiež kontroly v uliciach a pri vstupe na štadión.

Španielske ministerstvo vnútra podľa Marcy dokonca oba madridské zápasy označilo za vysoko rizikové a do ulíc nasadí aj armádu.

Islamský štát sa v poslednom období zameriava na mäkké ciele, ktorými sú napríklad veľké športové podujatia a kultúrne udalosti. Hrozba prichádza po nedávnej tragédii v Moskve, kde po útoku islamistov v koncertnej sále na predmestí ruskej metropoly zomrelo najmenej 140 ľudí.

Najkrajšie futbalové rozhodkyne na svete Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Futbalisti na ihrisku skáču tak, ako ony...
debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Islamský štát