Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keby som ho prinútil viac behať, bol by top hráč. Weiss chváli legionára, hovorí o nových prestupoch a podsúva Calzonovi mladíka Marcelliho

Šesť kôl do konca, obhajoba titulu na dosah, výborný výkon i výsledok a úsmev na tvári.

08.04.2024 12:49
Nino Marcelli Foto: ,
Krídelník Slovana Nino Marcelli sa raduje z gólu.
debata

Futbalisti Slovana Bratislava môžu už budúci týždeň potvrdiť zisk šiesteho titulu v rade.

Druhá Trnava totiž na Slovan stráca šesť kôl do konca 18 bodov, takže si belasí – po piatkovej výhre 3:0 v Žiline – môžu zaistiť primát už v sobotu.

Ak v domácom súboji minimálne remizujú s Dunajskou Stredou, na Tehelnom poli sa môžu pustiť do majstrovských os­láv.

„V závere sezóny chcem dávať priestor hráčom, ktorí sú na lavičke alebo boli zranení. Asi ôsmim alebo deviatim končia zmluvy. Chcem, aby mi ukázali, že sú pripravení, túžia tu zostať a kvalitou bojovať o miesto v Slovane," povedal trénera Vladimír Weiss st.

14. Luxembursko vs. Slovensko Čítajte viac Slováci, budete sklamaní! Calzonovi zverenci vraj na Eure pohoria. Experti poznajú dôvod. Ako dopadnú Česi?

Skúsený kormidelník mal na tvári úsmev. Viackrát novinárov pobavil bonmotmi. Napríklad na adresu Tigrana Barseghjana.

„Má veľký talent od Boha. Má ľavú nohu, strelu, prihrávku, rozumie futbalu a mám ho rád, ale mám s ním iný vzťah ako s ostatnými, pretože on je taká povaha… Je to podobné ako s Vladom," porovnával arménskeho reprezentanta s vlastným synom.

"Keby Tigran ešte viacej trénoval, tak by asi nehral u nás. Je najlepší hráč ligy. Ťahá mužstvo efektivitou, rozhoduje zápasy.

Presne vie kedy má prihrať, kedy ísť na dotyk. Keby som ho ešte donútil trochu viac behať, tak je top hráč.“

V Žiline Barsehgjan vsietil dva góly a na jeden prihral. Celkovo to je pre neho v tejto ligovej sezóne už 10 gólov a 11 asistencií, vďaka čomu je absolútne najproduktívnejším hráčom súťaže.

Výborne mu v Žiline sekundoval len 18-ročný Nino Marcelli. Krídelník Slovana nastúpil naprieč všetkými súťažami do 31 zápasov, dal 9 gólov a pridal aj štyri asistencie.

Leo, Mário, Sauer Čítajte viac Odchod? V Slovane si ťukali na čelo, nechápali. Šťastný chlap z Rače má výnimočných synov s miliónovou hodnotou

„Nino je veľký talent nielen Slovana, ale aj slovenského futbalu. Predtým mal veľký deficit a nehral rok a pol kvôli zraneniam. Dali sme mu šancu minulý rok a potvrdzuje to svojou kvalitou,“ reagoval Weiss.

Už v úvode sezóny naznačil, že Marcelliho nechce zničiť a štarty mu bude dávkovať pozorne. Teraz Weiss tvrdí, že má reprezentačnú for­mu.

„Výborný chlapec s čistou hlavou, skvelou prácou na tréningu. Je veľkým prísľubom pre Slovan i národný tím.

Je dynamický a verím, že v nasledujúcom období dostane šancu nielen v dvadsaťjednotke, kde ho využívajú tréneri, ale je potrebné sa na neho pozerať aj smerom do A-tímu,“ nepriamo podsunul Marcelliho trénerovi reprezentácie Slovenska Francescovi Calzonovi.

Kým Marcelli je z hľadiska budúcnosti najväčším prestupovým drahokamom Slovana, majstra čaká výrazná prestavba kádra. Uvedomuje si to aj Weiss.

„Musíme urobiť rozumné prestupy. Na každú pozíciu musí prísť prakticky päť-šesť hráčov, pretože nie všetci predĺžia zmluvu.

„Nie všetci splnili moje očakávania. Preto musíme byť rozumní v transferovej politike, ale zatiaľ to ide a preto som spokojný,“ doplnil Weiss st.

Tradiční Česi, experimenty veľmocí. Dresy na ME Fotogaléria - 41 fotiek Všetky fotky
Už o dva mesiace to vypukne. Na nemeckých...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Nino Marcelli #Tigran Barseghjan