Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák po ňom skončil na slovenskej lavičke. Česi riešia škandál, hráčov i funkcionára načapali opitých v bare

Český futbalový zväz rieši deň pred kľúčovým duelom o postup na ME 2024 v Nemecku nepríjemný škandál.

19.11.2023 13:17
futbal Česko reprezentácia Foto:
Futbalisti českej reprezentácie v súboji s Poľskom.
debata (2)

Duel v Olomouci proti Moldavsku si trojica reprezentantov pozrie iba v televízii. Po tom, čo boli v meste prichytení na diskotéke a pod parou ich vedenie českej reprezentácie suspendovalo.

Informáciu ako prvú spoloćne s fotografiami priniesol isport.cz.

„Traja hráči národného tímu zásadným spôsobom porušili interné pravidlá reprezentácie. Jakub Brabec, Vladimír Coufal a Jan Kuchta s okamžitou platnosťou opustili zraz mužstva,“ uviedol český tím na oficiálnom účte na instagrame.

Všetci traja menovaní boli v základnej zostave v piatkovom súboji s Poľskom. Vo Varšave sa zrodila remíza 1:1.

Xisco Muňoz Čítajte viac Dunajská Streda rúbe vysoko! DAC namiesto Guľu priviedol trénera, ktorý pôsobil v Premier League

Čechom zajtra doma stačí proti Moldavsku na postup aj remíza. Ak vyhrajú hostia, premiérovo si zahrajú na európskom šampionáte.

Trojica previnilcov sa vybrala na známu diskotéku Belmondo v Olomouci v doprovode člena výkonného výboru FAČR Tomáša Neumanna. Podľa svedkov tam vydržali v dobrej nálade až do skorých ranných hodín.

„Celá situácia len dokresľuje, v akom stave sa národný tím nachádza,“ napísal sport.cz.

"Keď som sa to dozvedel, bolo to pre mňa veľké sklamanie a komplikácia. Hráči si uvedomili, čo urobili, mrzelo ich to, ospravedlnili sa tímu, ale to je málo.

Nedalo sa rozhodnúť inak. Už sa stalo a musia za to niesť následky. Verím, že to neovplyvní našu prípravu na dôležitý zápas," uviedol tréner Jaroslav Šilhavý na nedeľnej tlačovej konferencii.

Slovensko - Island 16 Čítajte viac Calzona dal dva sľuby. Oba splnil, ale aj tak to má so Slovákmi ťažké

Hráči navyše svoje konanie nijako neobjasnili. "Nemám k tomu viac čo povedať. Pýtali sme sa ich, kde vôbec vznikol ten impulz, ale vysvetlenie momentálne nemáme.

Je to celé dosť nešťastné. Zo svojej pozície cítim určitú zodpovednosť. Nemáme to tu postavené tak, že chodíme hráčom o desiatej večer zhasínať, ale viem, že toto je aj moja zodpovednosť," dodal manažér tímu Tomáš Pešír.

Podobný prípad riešili niekoľkokrát aj v slovenskej futbalovej reprezentácii. Najskôr vyše šiestimi rokmi. Po stretnutí kvalifikácie MS 2014 v Litve (1:1) si vyrazili v Senci na diskotéku do nočného baru štyria reprezentanti – Marek Hamšík, Miroslav Stoch, Vladimír Weiss a Karim Guede.

V zostávajúcich stretnutiach kvalifikačného cyklu nedostali štartovné. Po rozhodujúcej kvalifikačnej výhre v Luxembursku v októbri 2015 (4:2), ktorá znamenala postup na európsky šampionát do Francúzska 2016, zasa hráči bujaro oslavovali na hoteli.

Zasahovať musela privolaná polícia, keď sa na veľký hluk sťažovali hoteloví hostia. Došlo k poškodeniu zariadenia hotela, ktoré SFZ musel uhradiť.

Slovensko - Island 13 Čítajte viac Slováci sa spamätali, píšu svetové médiá. Za postup na ME zarobili milióny, koľko dostanú hráči?

Pred piatimi rokmi kvôli podobnému incidentu skončil na vlastnú žiadosť tréner národného tímu Ján Kozák st. Na mimoriadnej tlačovej konferencii uviedol, že sedem hráčov porušilo štatút reprezentanta a životosprávu.

Išlo o brankárov Martina Dúbravku, Michala Šullu, obrancov Ľubomíra Šatku, Norberta Gyömbéra a Milana Škriniara a stredopoliarov Stanislava Lobotku a Vladimíra Weissa.

Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik v reakcii na kauzu uviedol, že previnilci nedostanú v nasledujúcom kvalifikačnom cykle reprezentačné odmeny v prípade, že budú nominovaní. Financie budú presunuté na Nadáciu SFZ a Nadáciu internacionálov.

Hodnotenie Slovákov po zápase s Islandom Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Výkony reprezentantov sme ohodnotili známkami...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Coufal #Jan Kuchta #Jakub Brabec