Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čavrič? Dvere na EURO v drese Slovenska si zavrel. Šancu dostal, upozornil bývalý reprezentant

Srbský útočník Aleksandar Čavrič si mal po zisku občianstva odkrútiť premiéru v národnom tíme Slovenska, tá sa však po nečakanom prístupe bývalého hráča Slovana Bratislava odkladá na neurčito. Podľa dlhoročného reprezentanta Stanislava Šestáka by Čavrič nemal hrať na blížiacich sa ME 2024.

20.03.2024 21:37 , aktualizované: 22:17
Aleksandar Čavrič Foto:
Aleksandar Čavrič (vpravo) si zatiaľ štart za Slovensko nepripísal.
debata (2)

Srb sa mal predstaviť v marcových prípravných zápasoch proti Rakúsku a Nórsku, no na zraz sa nedostavil. Dôvodom mal byť postoj japonského tímu Kašima Antlers, v ktorom momentálne hosťuje.

Vedenie klubu nesúhlasilo s uvoľnením Čavriča s argumentom, že sa ešte úplne neadaptoval v tíme. Podľa bývalého zakončovateľa Stanislava Šestáka si Čavrič prakticky zatvoril dvere na letné Majstrovstvá Európy.

„Na jednej strane to chápem, ale svojou voľbou si zatvoril dvere na ME. Je to trocha nepochopiteľné, ale rešpektujem, odôvodnil to normálne,“ vyjadril sa Šesták v rozhovore pre Šport.sk.

Slovinsko futbal EKL 2. kolo A Ľubľana Slovan Čítajte viac Kauza Čavrič: Prečo ho Calzona nominoval, keď nechcel prísť? Šéf zväzu to vysvetlil

Podľa neho by nominácia Čavriča nemala dobrý dopad na zvyšok tímu. "Asi by to nerobilo dobrú krv v kabíne a nebolo by to férové voči ostatným.

Mal dostať šancu ukázať, či má väčšiu kvalitu ako súčasní hráči a ako by sa vlastne cítil v slovenskom drese. Dostal ju, no rozhodol sa inak."

Šesták si napriek tomu myslí, že srbský útočník má slovenskému tímu čo ponúknuť. „Keď bude mať formu, môže mužstvu pomôcť, ale určite až po šampionáte. Je to na rozhodnutí realizačného tímu.“

Svoje rozhodnutie vysvetlil Čavrič pre RTVS. "V klube mi povedali, že sú si vedomí pravidiel, a že mi nikto nezakazuje odísť na zraz národného tímu, ale nech si sám zvážim, či už som natoľko etablovaný v tíme, aby som teraz vypadol z tréningového procesu, lebo podľa nich som sa ešte neaklimatizoval.

V Kašime som mesiac a pol a súhlasím s tým, že nie som adaptovaný. Cítil som, že nie je ten správny moment odísť, prerušiť proces aklimatizácie a zároveň si zvykať na nové veci v národnom tíme," dodal na margo vynechaného reprezentačné­ho zrazu.

Skvost východu. Dokončená Košická futbalová aréna Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Košická futbalová aréna má po dokončení...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #reprezentácia #sfz #Stanislav Šesták #Aleksandar Čavrič