Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok, Čavrič neprišiel na zraz. SFZ: Je to jeho rozhodnutie, musíme to rešpektovať. Reaguje aj hráč

Slovenská futbalová reprezentácia sa v marcových prípravných zápasoch proti Rakúsku a Nórsku bude musieť zaobísť bez Aleksandara Čavriča.

17.03.2024 19:02
Francúzsko SR Futbal EKL A Skupina 3. kolo... Foto:
Aleksandar Čavrič v drese Slovana.
debata (26)

Srbský útočník, ktorý si mal po zisku občianstva odkrútiť premiéru v národnom tíme Slovenska, neprišiel v nedeľu na zraz.

Slovenský futbalový zväz (SFZ) pritom urobil maximum pre to, aby útočník japonskej Kašimy Antlers mohol reprezentovať.

„On sám deklaroval záujem reprezentovať Slovensko. V tejto chvíli je však situácia taká, že nepríde. Je to jeho vlastné rozhodnutie a my ho musíme akceptovať,“ uviedla pre oficiálny web SFZ senior media manažérka Monika Jurigová.

Čavrič prispel v nedeľu v japonskej lige gólom k víťazstvu Kašimy nad Kawasaki Frontale 2:1, keď v 48. minúte otvoril skóre. V stretnutí odohral 89 minút.

04. Denis Vavro Čítajte viac Reprezentácia sa schádza pred prípravným zápasom. Vavro priznal, ako si z neho v Kodani uťahujú

Vyjadrenie Čavriča pre RTVS

"V klube mi povedali, že sú si vedomí pravidiel, a že mi nikto nezakazuje odísť na zraz národného tímu, ale nech si sám zvážim, či už som natoľko etablovaný v tíme, aby som teraz vypadol z tréningového procesu, lebo podľa nich som sa ešte neaklimatizoval.

V Kašime som mesiac a pol a súhlasím s tým, že nie som adaptovaný. Cítil som, že nie je ten správny moment odísť, prerušiť proces aklimatizácie a zároveň si zvykať na nové veci v národnom tíme.

Potrebujem sa v prvom rade úplne etablovať v klube, kde som krátko a je tu pre mňa stále veľa nového. Preto som učinil veľmi náročné rozhodnutie, že v marci neprídem na zraz národného tímu.

Celá táto situácia nič nemení na tom, že môj vzťah ku Slovensku je silný. Chcem sa ešte raz poďakovať všetkým ľuďom, ktorí prejavili záujem o to, aby som mohol reprezentovať Slovensko a dopomohli mi k tomu, aby som získal občianstvo. Aj keď teraz neprídem, veľmi si to vážim.

Keď bude o mňa aj naďalej záujem, určite si budem s hrdosťou obliekať slovenský dres, no som presvedčený, že v daný moment som učinil správne rozhodnutie. Verím, že ma ľudia dokážu pochopiť. Ale nebolo to vôbec ľahké."

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Aleksandar Čavrič