Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najbližší súper Slovákov pôjde na ME 2024 bez svojej opory. Tréner by jej účasť považoval za zázrak

Rakúsky futbalista David Alaba zrejme nestihne tohtoročné ME v Nemecku. Obranca Realu Madrid podstúpil v decembri operáciu roztrhnutého krížneho väzu v kolene a jeho zotavenie sa pred európskym šampionátom by považoval tréner Rakúska Ralf Rangnick za malý zázrak.

12.03.2024 11:35
David Alaba Foto:
David Alaba (v čiernej bunde) vedie svoj tím na priateľský zápas proti Nemecku.
debata

Hráči zvyčajne potrebujú po tomto zranení najmenej šesť mesiacov na rekonvalescenciu. "V prípade Davida musíme byť realistickí.

Bol by malý zázrak, keby sa mu podarí stihnúť turnaj," uviedol 65-ročný kouč pre agentúru APA. Bývalý kormidelník Manchestru United zároveň dodal, že rehabilitácia 31-ročného obrancu „bieleho baletu“ prebieha podľa plánu.

David Alaba Čítajte viac Ťažká rana pre našich susedov. Hviezda Realu musí na operáciu, štart na EURO je ohrozený

Rangnick sa napriek zlým prognózam nevzdáva šancí na uzdravenie dôležitého hráča rakúskeho tímu: „Ak to niekto dokáže, tak je to David. Robí všetko pre to a naozaj chce hrať na tomto turnaji.“

Alaba podľa Rangnicka navštívi národný tím počas blížiaceho sa asociačného termínu. Rakúšania odohrajú 23. marca prípravné stretnutie na Tehelnom poli so Slovenskom, o tri dni neskôr vo Viedni privítajú Turecko.

Rakúsko nastúpi na ME v D-skupine proti Francúzsku, Holandsku a víťazovi play off A-vetvy (Poľsko, Wales, Estónsko alebo Fínsko).

Hotel slovenských futbalistov počas EURO 2024 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si zaujímavosti o hoteli, ktorý bude...
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #Real Madrid #EURO 2024 #David Alaba