Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo je toto za nezmysel, kritizujú fanúšikovia SFZ. Slovákov má pred ME preveriť najslabší tím na svete

Slovenský futbalový zväz oznámil mená súperov, s ktorými si reprezentácia zmeria sily tesne pred začiatkom európskeho šampionátu 2024 v Nemecku. Fanúšikovia slovenského futbalu však nechápu, prečo bude jedným z nich San Maríno.

23.02.2024 09:16
SR Bratislava šport futbal ME2024 J Slovensko... Foto:
Radosť hráčov a fanúšikov Slovenska počas novembrového zápasu s Islandom.
debata (3)

Slovenská futbalová reprezentácia odohrá krátko pred odchodom na ME 2024 do Nemecka dve prípravné stretnutia – v stredu 5. júna vo Wiener Neustadte proti San Marínu a v nedeľu 9. júna doma proti Walesu.

Pri prvom menovanom sa po oznámení fanúšikovia pýtajú, čo viedlo zväz k tejto voľbe. San Marínu patrí v rebríčku FIFA posledné 210. miesto. Maličká krajina je oficiálne najhoršou futbalovou reprezentáciou na svete.

Tomu odpovedajú aj výsledky. San Marino statočne bojuje o svoje miesto na futbalovej mape od roku 1990, kedy odohralo svoj prvý oficiálny reprezentačný duel.

Leo Sauer Dominik Hollý Čítajte viac Pozdáva sa Calzonovi, dal košom slovenskému i českému Slovanu. Trenčiansky mladík ide do Jablonca

Premiéra sa uskutočnila v rámci kvalifikácie na európsky šampionát a skončila sa výpraskom 0:4 od Švajčiarska.

Odvtedy sa mikroštátik obkolesený Talianskom zúčastnil každej kvalifikácie na majstrovstvá Európy či sveta, no na prvý súťažný trojbodový zápis stále čaká.

Najväčším futbalovým úspechom San Marina tak zostáva výhra 1:0, ktorú vybojovali v priateľskom stretnutí proti proti Lichtenštajnsku.

To však bolo takmer pred dvadsiatimi rokmi, pamätná výhra sa zrodila 28. apríla 2004.

Francesco Calzona a Xavi Hernandez Čítajte viac Česi sa navážali do Slovákov a Calzonu: Viesť reprezentáciu a Neapol je nezmysel, zväz nemal plán B

Vzájomný zápas preto slovenským reprezentantom asi veľa nedá. Pod príspevkom SFZ sa po oznámení posledných súperov sokolov pred ME 2024 objavoval jeden kritický príspevok za druhým.

„Čo je to za nezmysel,“ pýta sa jeden z komentujúcich. „San Maríno nás kvalitne preverí, ukáže na čom sme,“ píše sa v ďalšom.

„Mohol ešte Kováčik na miesto Walesu osloviť Gibraltár. S nimi sme si už jednu hanbu spravili. Tréner to bude koučovať telefonicky z Neapola,“ narážal na novú prácu reprezentačného trénera ďalší z fanúšikov.

Objavili sa aj výzvy, aby vedenie SFZ rezignovalo. „Nech si celé SFZ zbalí vercajk a odíde, vôbec, že niekto rokoval zo San Marinom o prípravnom zápase…to bude iná previerka, keď mate také ciele,“ píše sa v jednom z príspevkov.

So San Marínom sa stretnú v rakúskom Wiener Neustadte. Ich súper si v kvalifikácii na EURO pripísal v desiatich stretnutiach desať prehier a v skupine s Dánskom, Slovinskom, Fínskom, Kazachstanom a Severným Írskom obsadil bez bodového zisku posledné 6. miesto.

Slováci odohrali proti tomuto súperovi doteraz štyri vzájomné zápasy v kvalifikáciách o postup na ME 2008 a MS 2010 s bilanciou 4 výhry a skóre 22:1, pričom dve domáce výhry v pomere 7:0 sú rekordne najvyššími v novodobej histórii slovenského futbalu.

Ohlasy po zápase Slovan - Sturm Graz Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Pre Slovan sa európske zápasy v tejto sezóne...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #reprezentácia #sfz #Slovenský futbalový zväz #San Maríno