Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi sa navážali do Slovákov a Calzonu: Viesť reprezentáciu a Neapol je nezmysel, zväz nemal plán B

Súbežná úloha trénera Francesca Calzonu na lavičke slovenskej reprezentácie a SSC Neapol bola jednou z hlavných tém v štúdiu televízie Nova Sport 3 pred stredajším súbojom ligy majstrov medzi talianskym majstrom a FC Barcelona (1:1).

22.02.2024 06:50
Francesco Calzona a Xavi Hernandez Foto:
Tréner Neapola a slovenskej reprezentácie Francesco Calzona sa po premiére na lavičke talianskeho majstra stretol s koučom Barcelony Xavim Hernandezom.
debata (8)

Futbaloví experti Martin Jiránek a David Holoubek sa jednoznačne zhodli, že trénovať taliansky veľkoklub a reprezentáciu Slovenska nie je dobrý nápad. V debate použili ostrejšie slová a schytal to od nich aj Slovenský futbalový zväz.

„V dnešnej dobe sedieť na dvoch stoličkách je prakticky nereálne. Podľa mňa nejde dať 100 percent ako klubu, tak reprezentácii,“ povedal Jiránek, ktorý v minulosti pôsobil v Reggine, Spartaku Moskva či Birminghame City.

Filip Šebo Čítajte viac Kritický Šebo: Chýba atmosféra aj talenty. Okrem Weissovcov ma v našom futbale nič iné nezaujíma

Omnoho kritickejšie slová zvolil aktuálny tréner Mladej Boleslavi. „Nedá sa to zvládnuť a je to čistý nezmysel, čo vedia všetci. Nie je možné dnes odohrať zápas s Barcelonou, v sobotu s AS Rím a do toho sledovať hráčov zo slovenskej ligy,“ skonštatoval Holoubek.

Vo svojom hodnotení situácie kolo trénera Calzonu sa ostro vyjadril aj na adresu Slovenského futbalového zväzu. „To sústredenie niekam utečie a nič nerobíš na 100 percent. To nejde a myslím, že sú si toho vedomí aj na Slovenskom futbalovom zväze a iba nemali variantu B. Inak by s týmto nemohli súhlasiť,“ uviedol Holoubek.

Po druhýkrát zdupľoval, že nejde sledovať naraz taliansku Seriu A a ešte aj národný tím. „Dokážeme si predstaviť, že po AS Rím neprídeš domov a nebudeš sa pozerať na Zemplín Michalovce so Slovanom Bratislava, aby si videl svojich hráčov,“ dodal bývalý tréner českej reprezentácie do 19 rokov.

Ako bude fungovať tréner slovenskej reprezentácie na dvoch stoličkách ukážu až nasledujúce týždne. Pri svojej premiére na lavičke SSC Neapol Calzona obstál, taliansky majster uhral doma proti FC Barcelona remízu 1:1.

Najlepšie zarábajúce kluby na svete + SLOVAN Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Okrem rebríčka a príjmov najlepšie zarábajúcich...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #SSC Neapol #Francesco Calzona