Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mintál v reprezentácii Slovenska skončil

Slovenský futbalista Marek Mintál sa vo štvrtok rozhodol ukončiť reprezentačnú kariéru. Jedna z veľkých opôr národného tímu v posledných rokoch sa tak už v reprezentačnom drese nepredstaví. Tridsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar svoje rozhodnutie oznámil trénerovi A-mužstva Vladimírovi Weissovi formou textovej správy.

29.05.2009 20:11
Marek Mintál Foto:
Marek Mintál.
debata

„Napísal som trénerovi esemesku, v ktorej som ho poprosil, aby ma už nevolal na reprezentačné zrazy,“ cituje denník SME Mintála, ktorý od roku 2002 v reprezen­tácii odohral 45 duelov a strelil v nich dovedna 14 gólov.

„Cítim, že v reprezentácii už veľkú perspektívu nemám. Je tam veľa mladých a perspektívnych hráčov. Myslím si, že sa zaobídu aj bezo mňa. Budem im fandiť. Bude lepšie, ak asi ukončím túto reprezentačnú otázku,“ povedal kmeňový hráč nemeckého Norimbergu a dodal, že nepríde už ani na pondelkový zraz v Senci pred sobotňajším zápasom proti San Marínu v rámci 3. skupiny kvalifikácie MS 2010.

„Na zraz už nepôjdem. Je to moje rozhodnutie. Rozmýšľal som nad tým dlhšie,“ pokračoval rodák z Bytčice a na margo prípadného návratu do najcennejšieho dresu v budúcnosti dodal: „Nikdy nehovor nikdy.“

Rozhodnutie Mareka Mintála nepokračovať v reprezentačnej kariére a venovať sa iba klubovým povinnostiam určite na čelo trénera Vladimíra Weissa pridalo minimálne jednu vrásku. Reprezentačný kouč celú situáciu zhodnotil krátko: „No tak sa Marek vyjadril. Nemám žiadnu reakciu.“

debata chyba