Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci vyhrali v Emirátoch 2:1

Slovenskí futbaloví reprezentanti vyhrali v prípravnom medzištátnom zápase v Spojených Arabských Emirátoch 2:1. Skóre zápasu otvoril v 50. minúte debutant Michal Jonáš, tri minúty zvýšil na 2:0 ďalší novic Ľubomír Michalík. Domáci znížili v nadstavenom čase z penalty zásluhou Mattara.

10.12.2006 16:14 , aktualizované: 17:18
SAE - Slovensko Foto:
Slovenský futbalista Peter Pekarík (vľavo) bojuje o loptu s domácim Esmailom Mattarom zo Spojených Arabských emirátov.
debata

Kouč slovenských futbalistov Ján Kocian sa tak v športovom komplexe Zayed Sports City v Abu Dhabí dočkal druhého víťazstva vo funkcii. Tím zložený z hráčov českej a slovenskej najvyššej ligy uštedril zverencom francúzskeho kouča Bruna Metsua v príprave na Gulf Cup po Poliakoch v krátkom čase už druhú prehru.

SAE – Slovensko 1:2 (0:0)

  • Góly: 90+1. Esmail Mattar (z 11 m) – 50. Jonáš, 53. Michalík, ŽK: Humaid Fakhir – Kopúnek, Majerník, rozhodoval: Ibrahim (Katar), 1000 divákov.
  • SAE: Waleed Saleem – Humaid Fakhir, Abdul Rahim, Mohammad Khamis, Faisal Khalil (75. Ibrahim) – Abdul Rahim Jumaa, Hilal Sahed (63. Ali Abbas), Salem Khamis, Abdul Aziz – Esmail Mattar, Mohammad Omar (75. Mohammad Srou­r)
  • SR: Kozáčik (46. Kuciak) – Pekarík, Farkaš (46. Michalík), Klimpl, Jonáš – Ivana, Kopúnek (65. Majerník), Sedlák (46. Žofčák), Bicák (83. Hubočan) – Šesták (46. Filo), Nemec

Aktuálne 83. tím rankingu FIFA zo SAE nastúpil do zápasu so silnejším výberom ako v neúspešnom poslednom súboji s Poľskom. Po úvodnom niekoľkominútovom oťukávaní ako prví pohrozili Slováci, keď center Ivanu z pravej strany Šesták poslal hlavou mimo brány.

V 9. minúte sa zrodila prvá obrovská šanca v 1. polčase, keď hosťom nevyšla ofsajdová pasca a Esmail Mattar po prihrávke v čistej pozícii prestrelil prázdnu bránu. Na hre Slovákov sa jasne odrážal fakt, že hrali spolu prvýkrát, viazla kombinácia, najaktívnejšie pôsobil krajný stredopoliar Ivana. V celom priebehu prvého dejstva si však nevytvorili gólovú šancu. Naopak inkasovať mohli v 39. minúte, keď po spätnom centri kapitána Mohammada Omara bol vo vnútri šestnástky v dobrej pozícii Abdul Rahim Jumaa, no pri obstrelení Kozáčika obstrelil i bránu. V samom závere dal vyniknúť Kozáčikovi opäť Omar, no jeho úsilie zmarilo ofsajdové postavenie.

Tréner Kocian do druhého polčasu poslal štyroch nových hráčov a to sa ukázalo ako rozhodujúce. Najmä Žofčák priniesol veľké oživenie, keď najprv po centri Bicáka trafil iba rovno do rúk gólmana, no po jeho rohovom kope o niekoľko sekúnd už zahrmelo. Na bližšej žrdi v 50. minúte loptu hlavou do siete umiestnil debutant Jonáš. O tri minúty udreli Kocianovci opäť. Po faule Humaida Fakhira ocenenom žltou kartou zľava do ohňa nacentroval opäť Žofčák, Michalík využil výškovú prevahu a opäť hlavou zvýšil slovenské vedenie.

Hostia hrali v druhom dejstve lepšie, aktívnejšie, tlačili sa dopredu a vyvíjali tlak na Metsuových zverencov. Tí sa síce snažili a hľadali okienka v obrane Slovákov, no skorigovať stav sa im podarilo až z diskutabilnej penalty v nadstavenom čase, keď Kuciakovi nedal šancu Esmail Mattar. Slovensko tak vylepšilo vzájomnú bilanciu so SAE, ktoré zdolalo v oboch z doterajších zápasoch.

Ján Kocian, tréner Slovenska: „S výsledkom sme spokojní. Horšie to bolo s herným prejavom. V prvom polčase viazla kombinácia, robili sme veľké množstvo chýb a často strácali loptu. Veľa sme sa na jej zisk narobili, hrali sme až príliš živelne. V druhom polčase to už bolo oveľa lepšie. Zvýšili sme kvalitu hry a presadili sa i strelecky. Som rád, že sme sa presadili zo štandardných situácií, ktorým sme na tréningu venovali veľa času. Pomohol nám videorozbor zápasu súpera s Poliakmi, ktorí im tiež dali góly po podobných situáciách.“

debata chyba