Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Lobotka zabŕdol do Kozáka: Rohožník? Niekto nevedel jeho meno

Róbert Boženík má 20 rokov, ale v uplynulých zápasoch bol ťahúňom slovenskej reprezentácie. Okrem duelu v Rijeke skóroval aj v utorok proti Azerbajdžanu.

20.11.2019 09:42
Róbert Boženík Foto: ,
Róbert Boženík.
debata (3)

V závere minulého októbra však tohto talentovaného útočníka Žiliny premenoval Ján Kozák na nezabudnuteľnej tlačovej besede na „Rohožníka“.

„A dokonca Rohožník, nejaký, čo ešte, čo ja viem… talentovaný, mladý, čo je v reprezentácii do 21 rokov. Ľudia, čo silíme veci,“ dušoval sa 64-ročný Kozák.

Ubehol rok a zo šikovného strelca sa stáva opora reprezentácie, na ktorú sa môže Pavel Hapal spoľahnúť. Tak ako v utorok. „Je to šikovný chlapec. Ešte pred pár mesiacmi niekto ani nevedel, kto to je. Nevedel vysloviť ani jeho meno,“ pripomenul po zápase proti Azerbajdžanu Stanislav Lobotka.

Slováci v Trnave zdolali Azerbajdžan Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Slovenské zástavy v domácom sektore v Trnave.

Kozákova skomolenina pred rokom rozosmiala celé Slovensko. Sám Boženík si však z toho veľkú hlavu nerobil. Priznal však, že sa s novým priezviskom sa stretával pomerne často: „Ja som o tom vtedy nevedel. V deň, keď sa konala táto tlačovka, som odchádzal z tréningu a PR manažéri na mňa pozreli a spýtali sa, ‚No čo, Rohožník?‘,“ prezradil pre portál šport.sk.

„Ani som si to neuvedomoval. Potom som sa bavil s chalanmi, že tréner Kozák asi myslel mňa, tak sme sa na tom len zasmiali. Beriem to tak, že každý je nejaký a môže sa pomýliť. Nie som taký, že sa teraz budem ukazovať, že ja som Boženík a nie Rohožník, to určite nie. Každý má právo na chybu a či som Boženík alebo Rohožník, stále hrám rovnako,“ dodal gólový hrdina slovenskej reprezentácie.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Lobotka #slovenskí futbalisti #Róbert Boženík